[ALL]Zamek w bagażniku
[ALL]Zamek w bagażniku
mój zamek w klapie bagażnika zaciął sie i teraz nie mam jak sie do niego dostać. Smarowałem WD40 i innymi podobnymi, ale i tak nie pomagają. Próbowałem dłubać przekręcać i nic. Macie może jakiś pomysł na otwarcie go(od delikatnych po brutalne :mrgreen: )??
Ja odpowiem na ogólnym bo to nic takiego: mnie w b4 sedan zaciął się zamek w klapie to otwarłem bagażnik od strony kabiny:-) położyłem oparcia tylnych foteli latarka w dłoń i już widziałem co tam jest grane, otwarłem klapę i mogłem działać.Nie bardzo wiem czy to zadziała w b3 ale może coś Ci to pomoże.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Solskier pisze: Cza otowrzyć od zewnątrz i koniec.
GOMEZ, nie słuchaj ich, spróbuj z tą pułką. Jak ją zdejmiesz, weź kawałek sztywnego drutu, zrób haczyk na końcu i przez otwór na głośnik próbuj pociągnąć za cięgno, które idzie od bębenka do zamka pokrywy. Musi się udać.pavik pisze: rozwiercanie albo łamanie
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
ale jak on mają zdjąć jak w b3 jej sie nie zdejmuje? Co najwyżej moze zdjąć tą wykładzine ale to i tak wiele nie zmieni wiec szkoda zadawać sobie roboty i pruć ja... Co do haczyka przez dziure po głośniku zgadzam sie może sie udać, ale czy da rade natragfić na oslep na ciegno? PS. a moze by tak opcjonalnie (o ile jest) przez pokrowiec na narty tam sie dostać.IC69 pisze:GOMEZ, nie słuchaj ich, spróbuj z tą pułką. Jak ją zdejmiesz,
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hmmmmmm. Może macie rację. Być może w B3 coupe jest kanał łączący bagażnik z przedziałem pasażerskim, ale w kilku sedanach B3, które naprawiałem to takiego tunelu na narty nie widziałem. Co prawda blacha oddzielająca bagażnik od przedziału pasażerskiego ma nacięcia na otwór, ale ja nie miałem przyjemności zobaczyć tam przelotu do bagażnika, zawsze był tam zbiornik paliwa.
W B4 jest to często spotykane wyposażenie.
W B4 jest to często spotykane wyposażenie.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jesteś pewien, że tak twierdzisz? Jeżeli ją tam ktoś włożył to musi się dać wyjąć, nic nie trzeba pruć.Solskier pisze:ale jak on mają zdjąć jak w b3 jej sie nie zdejmuje
Robi się to tak:
odkręcasz kanapę
zdejmujesz oparcie
wyjmujesz z pułki kilka plastikowych kołków, którymi jest przytwierdzona do
tyjnej przegrody
chwytasz za pułkę i ciągniesz ją do siebie
Pod pułką jest metalowe podszybie, w którym oprucz otworów na głośniki jest jeszcze kilka innych. Przez nie można spokojnie obserwować to co się robi, wcale nie trzeba działać na ślepo.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jeśli ma to wyglądać w ten sposób co opsiałeś to jak najbardziej sie zgadzam że takie rozwiązanie jest ok. kiedys chciałem taką półke zdjąć ale siedziała jak przyklejona wiec sobie odpuśćiłem bo jak zaczołem ja bardziej szarpać to wyglądało na to że lada moment coś sie połamie. Ale pominołem jedne punkt Twojej porady - odkrecanie kanapy:D moze dla tego nie chciała wyjsc :mrgreen: