[Audi 90 2.3NG] Quattro by PaCo - po remoncie głowicy
Hej!
Now(sz)e felusie są, są...
Zostałem tylko "ostatnio" "ostro" potraktowany pod kątem..."brudności" mojego wozidełka (prawda, Panie Zbysiuuu?) :lol:
A więc - wziąłem sobie to do "serca" i...pokaże nowe fotki w momencie gdy będzie czysty jak złoto (czarne w moim przypadku)!
A co do silniczka... Nie po to robiłem remoncik głowicy, bo montować nowy, inny silnik...
Tym niemniej...jeśli zostanie Czarnulka ze mną, to może w jakieś przyszłości...SWAP na ABZ z A8?
Kto wie, jak potoczą się dalsze losy?
Pozdrawiam i do zobaczenia!
Now(sz)e felusie są, są...
Zostałem tylko "ostatnio" "ostro" potraktowany pod kątem..."brudności" mojego wozidełka (prawda, Panie Zbysiuuu?) :lol:
A więc - wziąłem sobie to do "serca" i...pokaże nowe fotki w momencie gdy będzie czysty jak złoto (czarne w moim przypadku)!
A co do silniczka... Nie po to robiłem remoncik głowicy, bo montować nowy, inny silnik...
Tym niemniej...jeśli zostanie Czarnulka ze mną, to może w jakieś przyszłości...SWAP na ABZ z A8?
Kto wie, jak potoczą się dalsze losy?
Pozdrawiam i do zobaczenia!
Ja się bawię w dieslach z PB nie mam za wiele do czynienia.PaCo666 pisze:O...
A jakże mógłbym "dokonać" czegoś takiego?
Pan kolega zna jakieś możlwiości?
Miał już do czynienia z czymś takim w tym silniku?
Jeśli tak, i jest to...bezstresowe dla silnika, to proszę o dalsze...informacje!
Myślałem ze robisz silniczek i coś będziesz w nim modził, ale zapewne na pewno są sposoby na do witaminizowanie silniczka wszystko zależy od finansów.
Poszukaj na forum ktoś już na pewno przerabiał temat.PaCo666 pisze:Aha...
Prawda jest taka, że...chętnie bym się czymś takim zainteresował.
Tylko że potrzebowałbym kogoś, kto się na tym zna.
Ja, niestety, ale nie :oops:
Ale - będę myślał!
Pozdrawiam!
Chociaż nie wiem czy nie lepiej i taniej sprawdzona droga 2,2T.
Nie wiem czy modzenie tego silnika ma sens, ile wyciągniemy KM 20? 30? Lepiej doprowadzić silnik do stanu idealnego i cieszyć się oryginalną ilością mocy. Tym bardziej, że kolega ma pewne przejścia z LPG, moje zdanie takie, że lepsze jest zawsze wrogiem dobrego. Chciałem kiedyś modzić mojego ABK, koszty wszystkich zabiegów, które dodałyby mu może 30KM więcej byłby nieco mniejszy niż wsadzenie przyzwoitego silnika o większej mocy. TDI są bardziej poddatne na wszelakie softtunnigi, większe turbiny i zmiane wtrysków, nasze wolnossaki jednak nie zbytnio lubią jakieś modyfikacje. Czytałem kiedyś że ktoś ożenił swoje NG z digifantem, pomyśl kolego nad tym, być może i problemy z gazem by poszły do lamusa.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Hm...
Jasne że się człowiek zastanowi - zobaczymy tylko: KIEDY !
Wszystko kwestia czasu, pieniążków i osoby która się na tym modzeniu zna :-> .
Ja, póki co, jestem zadowolony - po remoncie głowicy, silnik odżył, a i gaz nie sprawia problemów (odpukać)... Teraz muszę psiedzieć nad "drobiazgami": jakieś plasticzki poprawić, by nie skrzypiały, itd...
Jeździ się, chociaż...powiedzcie mi: czy 220 kilometrów podróży z Częstochowy do Bytomia (czyli większość drogi to "trasa"), powinno zakończyć się spalaniem gazu na poziomie 26 litrów?
Pozdrawiam i dziękuję za rady...!
Do zobaczyska na...ulicach!
Jasne że się człowiek zastanowi - zobaczymy tylko: KIEDY !
Wszystko kwestia czasu, pieniążków i osoby która się na tym modzeniu zna :-> .
Ja, póki co, jestem zadowolony - po remoncie głowicy, silnik odżył, a i gaz nie sprawia problemów (odpukać)... Teraz muszę psiedzieć nad "drobiazgami": jakieś plasticzki poprawić, by nie skrzypiały, itd...
Jeździ się, chociaż...powiedzcie mi: czy 220 kilometrów podróży z Częstochowy do Bytomia (czyli większość drogi to "trasa"), powinno zakończyć się spalaniem gazu na poziomie 26 litrów?
Pozdrawiam i dziękuję za rady...!
Do zobaczyska na...ulicach!
Nie tak - podróż trwała 220 kilometrów - w obydwie strony.
Czyli wyszło mi 12 litrów gazu na 100 kilometrów. Wprawdzie był mały korek, jak i prędkość 140-16 km/h, ale...
Chciałem po prostu usłyszeć zdanie osoby która ma do czynienia z tym silnikiem (i gazem), dzięki czemu będzie w stanie potwierdzić, czy dużo pali, czy jednak to jest "normalne".
Pozdrawiam!
Czyli wyszło mi 12 litrów gazu na 100 kilometrów. Wprawdzie był mały korek, jak i prędkość 140-16 km/h, ale...
Chciałem po prostu usłyszeć zdanie osoby która ma do czynienia z tym silnikiem (i gazem), dzięki czemu będzie w stanie potwierdzić, czy dużo pali, czy jednak to jest "normalne".
Pozdrawiam!