Witam posiadam audi 80 b4 avant 2.0 16v ACE z 1994r. kupilem go juz z tym problemem i nie wiem co robic. chodzi o odpalanie i nierowna prace silnika. odpala od cykniecia. pochodzi moze 30 sek i gasnie. potem tylko odpala i gasnie od razu. jedynie pochodzi jak go na wysokich obrotach przytrzymam. wtedy zeby chodzi rozlaczam ten czujnik przewod ten ( zaznaczony na zolto)
i chodzi ,natomiast jest jakis slabszy,szarpie,faluja obroty.. nie wiem co to moze byc. dodam ze wymienilem silnik bo mialem okazje tanio kupic taki sam z calym osprzetem i wtryskiwaczami i dalej to samo..wymienilem przewody (NGK dedykowane do ACE) swiece (NGK do ACE) kopulke i palec. zaden mechanik nie wie. a nie chce zaplacic niewaidomo ile jesli to sie okaze ze to blachostka.pomocy
[2.0 ACE] Problem z Odpalaniem
[2.0 ACE] Problem z Odpalaniem
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 13:58 przez maslu888, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozdzielac i krokowy wymieniony razem z silnikiem,a przypomonam ze w poprzednim bylo to samo wiec male prawdopodobienstwo,ze w nastepnym kompletnym silniku dokladnie ten sam problem. Jak zimny to chodzi ok. Ale po minucie gasnie. Wtedy idlaczam ten czujnik,odpalam trzymam go delikatnie na obrotach i chodzi,no ale jednak bez tego czujnika. Jak go nagrzeje i podlacze czujnik to rowniez odpala i gasnie. Zaplonu nie ustawialem przyznam.
a sprawdzales czy gdzies lewe powietrze sie dostaje bo te silniki musze byc szczelne. Sa strasznie wrazliwe na lewe powietrze .podczas odpalenia nie slychac ze gdzie syczy ? podpinales go pod komputer? sprawdz jaka dawke paliwa dostaje i sprawdz tez czy przewody paliwowe nie sa sparciałe . Wydaje mi sie ze tak jakby odcinało mu paliwo. z Reszta jak wymieniales silnik to masz osprzet jeszcze? podmien rozdzielacz paliwa
Dawid89 pisze:a sprawdzales czy gdzies lewe powietrze sie dostaje bo te silniki musze byc szczelne. Sa strasznie wrazliwe na lewe powietrze .podczas odpalenia nie slychac ze gdzie syczy ? podpinales go pod komputer? sprawdz jaka dawke paliwa dostaje i sprawdz tez czy przewody paliwowe nie sa sparciałe . Wydaje mi sie ze tak jakby odcinało mu paliwo. z Reszta jak wymieniales silnik to masz osprzet jeszcze? podmien rozdzielacz paliwa
Sprawdzalem,lewgo powietrza nie lapie. Zauwazylem ze na zimnym silniku pali olej, kopci i slychac stuki( jakby klawiatura) jak sie rozgrzeje to juz nie stuka i nie kopci. Ale jednak ciagle czujnik odlaczony:(