Niki to pewnie efekt kuracji plastidip po Dynówce?
A taka biedna stała w kącie na zlocie - czekam na ten projekt
Aha dzięki za piątkową dynówkową pogawędkę wieczorem pod wiatą przy moim cabrio <ok>
- zakupiony kruciec i 3 oringi w ASO, które przy wsadzonym silniku bardzo ciężko wymienić
- zakupione kompletne sprzęgło z Audi RS4 B7 4.2 FSI które swoją drogą idealnie siadło na wałek i na zamach
- dorobione koło zamachowe pod w/w sprzęgło (serdeczne podziękowania dla Kuby bez którego tego tematu bym nie przeskoczył!!!)
- kupione 2 uszczelki pod klawiatury (nie mam fotki)
Silnik już wstępnie skręcony na ziemi ze skrzynią, sprzęgłem i zamachem. Teraz spawanie łap i rzeźbienie kołyski... Przy okazji uszczelnienie skrzyni bo ciekło z kilku uszczelniaczy...
Niki20 pisze:Poza tym ten samochód nie będzie jeździł po torze tylko kilował cwaniaków w nowych furach :lol:
A tych niestety nie brakuje,nawet ja moją sunią czasem wprawiam w osłupienie cha cha Nieraz słyszę po co kupiłem takie stare auto ale dla mnie to auto kultowe i z duszą V6,bardziej może jest tylko marzenie czerwone Sport Quattro.A Twoja będzie wprawiać wyższy segment w oczopląs.Pozdrawiam
Niki20, Twoje auto ktore budujesz bedzie sluzyc do tego do czego sluzy obecne moje autko.Nie wiem w jakie moce celujesz ale zeby nie okazala sie ze wszystko bedzie ok to sprzeglo bedzie zawodzic Kolczat, spiek wlasnie jest odpowiedni na kilowanie zwykle po poprostu nie da pozniej rady sobie z moca.Moze troszke jest roznica jezdzac na spieku w korkach ale pozniej wynagradza to przy startach :mrgreen:
krzychus, ale o co Ci chodzi dokladnie bo chyba sie w temat nie wstrzeliles?
luk448, no a seryjne a8 ma spieka? rs4 tez racej nie ma spieka, a przenosi duze moce, szczegolnie b7, nie wiem ja tam jestem laik i wogole marzyciel w tym temacie, ale mysle ze nie pokusilbym sie na spieka nigdy, predzej organik
co z tego ze kupisz uzywana skore jak po pol roku uznasz ze cie nie satysfakcjonuje, najlepiej jest obszyc na nowo cala tapicerke, a taki zabieg mozna zrobic w kazdym samochodzie