[B4 2.0 ABK] Problemy z odpalaniem i paleniem cewek
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Problemy z odpalaniem i paleniem cewek
Witam
Od roku mam Audi 80 B4 2litrowa 115km w gazie staga. Mam problemy z autem po kradzieży podczas ucieczki padła cewka i pompa paliwa i auto zostało porzucone. Od tego czasu mam problemy z odpalaniem muszę odpalać z wciśniętym pedałem gazu i nie za pierwszym razem odpala a po odpaleniu szaleją obroty na benzynie i nie równo chodzi i gaśnie po przełączeniu na gaz chodzi dobrze czasami tylko skaczą obroty. I od kradzieży 3 razy wymieniłem cewkę bo siadła.
W aucie wymieniłem kostkę stacyjki po kradzieży bo była rozwalona, rozrząd ijest dobrze ustawiony bo był sprawdzony. Cewkę , pompę paliwa, czujnik hala, kopułkę i palec. Bylem ostatnio na warsztacie mechanik powiedział że nie wie od czego to aparat zapłonowy sprawdził jest dobry, zapłon ustawił, wymienił czujnik hala po podpięciu do komputera żaden błąd nie wyskoczył ani nic . Powiedział tylko ze wydaje mu się ze tak jakby brał lewe po wietrze ale jakby było z prze pływką coś wydaje mi się ze wyskoczył by jakiś błąd na komputerze.
Więc proszę o pomoc was z góry dziekuję i pozdrawiam!
Od roku mam Audi 80 B4 2litrowa 115km w gazie staga. Mam problemy z autem po kradzieży podczas ucieczki padła cewka i pompa paliwa i auto zostało porzucone. Od tego czasu mam problemy z odpalaniem muszę odpalać z wciśniętym pedałem gazu i nie za pierwszym razem odpala a po odpaleniu szaleją obroty na benzynie i nie równo chodzi i gaśnie po przełączeniu na gaz chodzi dobrze czasami tylko skaczą obroty. I od kradzieży 3 razy wymieniłem cewkę bo siadła.
W aucie wymieniłem kostkę stacyjki po kradzieży bo była rozwalona, rozrząd ijest dobrze ustawiony bo był sprawdzony. Cewkę , pompę paliwa, czujnik hala, kopułkę i palec. Bylem ostatnio na warsztacie mechanik powiedział że nie wie od czego to aparat zapłonowy sprawdził jest dobry, zapłon ustawił, wymienił czujnik hala po podpięciu do komputera żaden błąd nie wyskoczył ani nic . Powiedział tylko ze wydaje mu się ze tak jakby brał lewe po wietrze ale jakby było z prze pływką coś wydaje mi się ze wyskoczył by jakiś błąd na komputerze.
Więc proszę o pomoc was z góry dziekuję i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, 17:57 przez artur_ch-w, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wymieniłem aparat zapłonowy ponieważ były wyczówalne drgania w środku jakby palec tarł i mama nadzieje ze skonczą sie problemy z paleniem cewek. Ale dalej na benzynie nierówno chodzi faluja obroty iprzy odpalaniu z 30sekund musze trzymac na rozruchu i wcisnac gaz zeby odpalic. A jak juz odpali i pzełaczy sie na lpg to chodzi ladnie silnik i równo
kolega wyżej ci napisal zapłon to podstawa w ABK bo tak to zakup sobie z taczke tych cewekartur_ch-w pisze:wymieniłem aparat zapłonowy ponieważ były wyczówalne drgania w środku jakby palec tarł i mama nadzieje ze skonczą sie problemy z paleniem cewek. Ale dalej na benzynie nierówno chodzi faluja obroty iprzy odpalaniu z 30sekund musze trzymac na rozruchu i wcisnac gaz zeby odpalic. A jak juz odpali i pzełaczy sie na lpg to chodzi ladnie silnik i równo
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80