[B3 1.8 RU] Zmiana gaźnika na wtrysk jednopunktowy
[B3 1.8 RU] Zmiana gaźnika na wtrysk jednopunktowy
witam.Mam problem z gaźnikiem Keihin w śliniku SF 88km i myślę nad zmianą na wtrysk jednopunktowy może ktoś wie czego będę potrzebował, co trzeba przerabiać i jaki by był orientacyjny koszt wymiany?Proszę o pomoc
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Re: Zmiana gaźnika na wtrysk jednopunktowy
nie łatwiej podjechać do magika który zajmuje się gażnikami przeczysci wyreguluje.K@mil91 pisze:witam.Mam problem z gaźnikiem Keihin w śliniku SF 88km i myślę nad zmianą na wtrysk jednopunktowy może ktoś wie czego będę potrzebował, co trzeba przerabiać i jaki by był orientacyjny koszt wymiany?Proszę o pomoc
Jak kombinować z wymianą ja osobiscie mam bardzo dobre wspomnienia z autami z gażnikami
wystarczy tylko poszukac osoby ktora jest mocna w tej dziedziniei
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jeszcze możesz wsadzić gaźnik z poloneza (lub podobnych sprzętów). Mniej skomplikowany, ale przy deptaniu będzie palił więcej. Ponoć samochód z tym gaźnikiem lepiej przyspiesza.
Tutaj temat na naszym forum: https://audi80.pl/80-b2-16-zmiana-ga ... t37620.htm
Ale na forum klubu vw golfa jest mega wielki temat o tej przeróbce.
Tutaj temat na naszym forum: https://audi80.pl/80-b2-16-zmiana-ga ... t37620.htm
Ale na forum klubu vw golfa jest mega wielki temat o tej przeróbce.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to akurat nie do końca zależy od rodzaju systemu zasilania paliwem.K@mil91 pisze:Mi chodzi o przyjemna jazdę bez żadnych szarpnięć i w czasie postoju na światłach bez telepania samochodu.
Czy aby na pewno problem w Twoim aucie to gaźnik dobrze to zdjagnozowałeś bo żeby się nie okazało że wydasz kasę zrobisz przeszczep a problem pozostanie.