Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Rozruch silnika ABK 2.0 115KM na LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] Rozruch silnika ABK 2.0 115KM na LPG

Post autor: Edward Cz. » 17 lip 2014, 10:30

Witam klubowiczów i sympatyków Audi 80 B4. Mam problem i proszę o pomoc . Po zamontowaniu zespołu 2-giej generacji do mojego silnika ABK 2.0 115KM rozruch zimnego silnika odbywa na benzynie. Po kilku minutach pracy dodawałem gazu i następowało przełączenie zasilania na LPG. Samo przejście z benzyny na LPG nie powodowało zmiany obrotów silnika. Tak było przez kilka miesięcy. Teraz kiedy uruchomię zimny silnik na benzynie i po pewnym okresie czasu dodam gazu celem przejścia na zasilanie LPG przez około sekundy obroty silnika wzrosną i nagle spadają prawie do zera po czym następuje przełączenie na zasilanie LPG. Nie było by problemu gdyby nie to, że w czasie spadku obrotów następują wystrzały w kolektorze ssącym. Tu jest problem. Dzieje się tak tylko na zimnym silniku przy dłuższym postoju auta w garażu ( minimum 24 godz.) Ja myślę, że może być minimalnie nie szczelna instalacja gazowa i przy dłuższym postoju auta ubywa z niej gaz. Nie wiem tylko czy nie są szczelne zawory odcinające czy jest gdzieś nieszczelność na rurociągu wysokiego lub niskiego ciśnienia gazu Zaznaczam, że po pierwszym (trudnym) przełączeniu z benzyny na LPG następne przełączenia są bez spadku obrotów silnika nawet wtedy gdy auto stoi kilka godzin. Bardzo Was proszę o pomoc bo już musiałem kupić drugi przepływomierz. Pozdrawiam

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 17 lip 2014, 14:08

Jeszcze może być zaklejony elektrozawór. Po przełączeniu zanim puści minie chwila. Albo zaklejone dźwigienki w reduktorze.
A jak ciężko się przełącza to najlepiej przełączać podczas jazdy.

Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Trudności w automatycznym przełączaniu z benzyny na LPG .

Post autor: Edward Cz. » 26 lip 2014, 18:26

Powiadamiam sympatyków Audi 80 B4 z silnikiem ABK 2.0 115 KM, że prawdopodobnie była nieszczelność w instalacji gazowej bo po dokładnym dokręceniu wszystkich złącz na ciągu wysokiego i niskiego ciśnienia gazu zjawisko spadku obrotów silnika przy przełączaniu z benzyny na LPG znikło. Wystarczy dodać gazu nawet na zimnym silniku następuje płynne przełączenie na LPG.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl