mały UP..
z racji ze mialem juz negatyw.. (więc i pewne doświadczenie, ale slaby... za slaby...), powracam do tematu..
mianowicie, jako sprzedawca m.in. artykulow Eibacha, zastosowalem z przodu sruby, ktore daly mi negatyw rzedu 1,5'.. natomiast z tylu jest koszmar.....:
zastosowalem wpierw podkladki a w zasadzie 1 (bo sa to 2 plytki), rozlozylem na 2 czesci, czyli jakby po pol shim'sa na kolo i byl leciutki negatyw... i technicznie OK, aczkolwiek wizualnie SLABO, odczuwalna roznica byla.. tyle ze nie wiem czy nie wynikala ona z przedniego negatywu.. - niewazne:
zalozylem pozniej shim'sy jak nalezy czyli po talezyku na strone, no i tu juz jest problem... o ile negatyw zrobil sie "widoczny" i do zaakceptowania.. to juz najlepiej zamocowac kolo bez hebli.. - tzn:
z jednej strony hamulce nie obcieraly w ogole! natomiast z 2 byl caly czas kontakt! :evil:
oczywiscie nie da sie tak jezdzic i jest to niebezpieczne w moim mniemaniu..
ogolnie mowiac jak chlopaki juz poruszyli temat trzeba zrobic negatyw na oske i jarzmo zacisku hamulcowego.
PS, czy wszyscy macie tak, ze belka jest jakby przesunieta (strzelam) o 2cm w prawo / str. pasażera..? mi niestety prz 9" z tylu prawa str. zjarala lakier na blotniku... :evil: :evil: :evil: :cry: :roll:
pytanie.. czy ktos robil "dystans" pod czop osi?
ewentualnie ile osob bylo by chetnych na zestaw podkladek pod oske i jarzmo.. (po 2, bo jak wiadomo zmieniajac kat, trzeba by dac podkladki z 2 strony tez ze tak to nazwe "sfazowane", wiec moim zdaniem lepiej dac np 2 plytki zrobione tak samo czyli sruby przykrecamy w kazdym miejsciu jak oryginalnie, ew, zamocowac bedzie troche dluzsze..) w przyszlym tygodniu powinienm zaczac prace nad tym.. niestety nie posiadam sprzetu i bede robil to przez kogos.. - wiec i terminowo nie bedzie to ekspres jak i finansowo nie wiem ile taki zestaw moze kosztowac...
chyba ze ktos z WAS ma dostep do maszyn, robi takie rzeczy to byla by to wielka pomoc.. jazmo zacisku mam, potrzebowalbym jeszcze czop osi zeby moc jezdzic a graty mogly by sie produkowac..