Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL]Diody SMD

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 15 lip 2014, 22:03

Obie powinny pasować, tylko ta druga jest głębsza więc może ta dioda led którą chcesz kupić wejdzie w liczniki.
Roman_S pisze: jeszcze zegarów nie rozbierałem a chcę się wszystkiego dowiedzieć ,
do wymiany żarówek nie trzeba rozbierać liczników, tylko wyjąć.

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 16 lip 2014, 14:17

aldi pisze:
Roman_S pisze: jeszcze zegarów nie rozbierałem a chcę się wszystkiego dowiedzieć ,
do wymiany żarówek nie trzeba rozbierać liczników, tylko wyjąć.

Przejęzyczenie, wiadomo o co chodzi :-P :mrgreen:

Dzięki za pomoc <piwo>

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 20 lip 2014, 09:30

Cześć :-) Te podstawy podejdą jak pisze Aldi.Nie rozumiem dlaczego nie kupisz sobie kompletnych żarówek led.W Sączu są dwa sklepy elektroniczne.W obu nimi i nie tylko handlują hmm na moje szczęście.Może u Ciebie też.W mojej mam sześć czerwonych pod oświetlenie,dwie zielone pod kierunkowskazy i jedną pod alternator.W b3 wsadziłem jeszcze pod olej i również alternator.Licznik świeci na zielono a bak i temp. na czerwono.Choć tu musiałem przysłonić żeby się kolory nie gryzły.W oświetlenie tablicy wsadziłem zielone co daje fajny efekt od tyłu auta.Chyba tak to leciało ile dobrze pamiętam.Pozdrawiam :-)

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Roman_S » 20 lip 2014, 21:24

Przecież chcę kupić żarówki led SMD, a w mojej mieścienie takich artykułów nie mają ;-)
Zwykłych ledów nie chcę bo dają bardziej punktowe światło, mniejszy kąt świecenia.

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 20 lip 2014, 23:47

Czy ja wiem czy te smd zdadzą egzamin.Fakt faktem lepiej świecą <ok> Obyś nie musiał ich zmieniać bo może się okazać że za mocno będą świecić.Pozdrawiam :-)

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Roman_S » 29 sie 2014, 00:07

Zgodnie z obietnicą daną użytkownikom wypowiadającym się w tym temacie wstawiam foto jak świecą moje zegary na żarówkach 2xSMD:

Obrazek

Tak jak widać, w miejscu gdzie siedzi żarówka świeci mocniej ,ale poza tym to efekt jest super.
Uwaga: jak ktoś się o coś takiego pokusi to radzę mu zeszlifować trochę pleksę pod tarczami zegarów ,szczególnie miejsce gdzie siedzi żarówka ,ja dodatkowo pod każdą tarczę dałem jeszcze kółko wyciete z folii-filtra do reflektorów scenicznych-takiego białego ,który mocno światło rozprasza ,chyba "heavy CT frost" <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl