do wymiany żarówek nie trzeba rozbierać liczników, tylko wyjąć.Roman_S pisze: jeszcze zegarów nie rozbierałem a chcę się wszystkiego dowiedzieć ,
[ALL]Diody SMD
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Cześć Te podstawy podejdą jak pisze Aldi.Nie rozumiem dlaczego nie kupisz sobie kompletnych żarówek led.W Sączu są dwa sklepy elektroniczne.W obu nimi i nie tylko handlują hmm na moje szczęście.Może u Ciebie też.W mojej mam sześć czerwonych pod oświetlenie,dwie zielone pod kierunkowskazy i jedną pod alternator.W b3 wsadziłem jeszcze pod olej i również alternator.Licznik świeci na zielono a bak i temp. na czerwono.Choć tu musiałem przysłonić żeby się kolory nie gryzły.W oświetlenie tablicy wsadziłem zielone co daje fajny efekt od tyłu auta.Chyba tak to leciało ile dobrze pamiętam.Pozdrawiam
Zgodnie z obietnicą daną użytkownikom wypowiadającym się w tym temacie wstawiam foto jak świecą moje zegary na żarówkach 2xSMD:
Tak jak widać, w miejscu gdzie siedzi żarówka świeci mocniej ,ale poza tym to efekt jest super.
Uwaga: jak ktoś się o coś takiego pokusi to radzę mu zeszlifować trochę pleksę pod tarczami zegarów ,szczególnie miejsce gdzie siedzi żarówka ,ja dodatkowo pod każdą tarczę dałem jeszcze kółko wyciete z folii-filtra do reflektorów scenicznych-takiego białego ,który mocno światło rozprasza ,chyba "heavy CT frost" <ok>
Tak jak widać, w miejscu gdzie siedzi żarówka świeci mocniej ,ale poza tym to efekt jest super.
Uwaga: jak ktoś się o coś takiego pokusi to radzę mu zeszlifować trochę pleksę pod tarczami zegarów ,szczególnie miejsce gdzie siedzi żarówka ,ja dodatkowo pod każdą tarczę dałem jeszcze kółko wyciete z folii-filtra do reflektorów scenicznych-takiego białego ,który mocno światło rozprasza ,chyba "heavy CT frost" <ok>