gradki bracie, mody na plus <ok> Fotele zdecydowanie wyglądają lepiej. W ASO możesz spokojnie kupić samą gąbkę np. boczku czy siedziska. Jak pytałem to koszt do kubełków - gąbki boczku to ok 180pln... zresztą cały fotel można w częściach kupić :mrgreen:
[ Dodano: 2014-07-31, 18:52 ]
odswiezony soft top przy uzyciu srodkow formy RENOVO, preparaty do mycia, farbowania i impregnowania. Maja kilka najpopularniejszych kolorow soft topow w tym i moj Dark Blue
najpierw trzeba usunac luzne zabrudzenia, paprochy i takie tam co sie do dachu przyczepily (uzylem do tego rolki z Ikea do czyszczenia ubran)
tak dach wygladal przed myciem
jak widac jest dosyc brodny...
a tak po myciu i już wyschnięty
brak zielonego Do mycia dach należny lekko zmoczyć, i lekko szorować za pomocą szczotki, ja używałem ludzkiej szczotki do paznokci z naturalnego końskiego włosia.
Następnie się chowamy do cienia i zaczynamy proces farbowania...
Farbę należny nakładać szerokim, płaskim pędzlem, ja użyłem Harrisa 2.5" naturalny włos
Tu widać odbarwienia i małe ryski od kocich pazurów
a tu efekt po farbowaniu i wyschnieciu
Ostatnim etapem jest zaimpregnowanie dachu, tak samo jak farbowanie szeroki pędzel.
A tak dach wygląda gotowy
Wpadla mi tez w rece nowa galka lewarka zmiany biegow...
ta nowa jest mniejsza i ma bardziej ergonomiczny kształt gdzie ta stara była po prostu kształtu kuli, no i żona, przyzwyczajona do automatu nie będzie już dzwonić z pytaniem jak tu jest wsteczny hurra