Witam, dziś przytafiło mi się coś dziwnego, samochód pracuje bardzo dobrze od już długiego czasu, dziś podczas odpalenia auta pod domem i przejechaniu jakichś 50 metrów, na zegarach zaczęła migać kontrolka od ABS, ale nie tak jak powinna tylko tak jakby gdzieś było jakieś zwarcie i tak nie regularnie migała razem z wyświetlaczem temperatury, po przejechaniu następnych 50 metrów zaczęły się zaświecać kolejne kontrolki tworząc choinkę aż w końcu samochód mi zgasł jak dojeżdzałem do świateł. Po ponownym odpaleniu nic już takiego nie miało miejsca i wszystko póki co jest okej. Nie wiem o co może chodzić, samochód jak już wspomniałem pracuje świetnie odkąd wymieniłem nastawnik u kolegi munior, jutro wepnę komputer, zobaczę czy nie wyrzuciło jakichś błędów, no i tu następuje moje pytanie, czy ktoś się spotkał kiedyś z podobną sytuacją?
Nie wiem czy temat w odpowiednim dziale, wydaje mi się że to coś ma wspólnego z elektryką, w razie czego to proszę o przeniesienie.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
[B4 1.9 1Z] Kontrolki zwariowały i samochód zgasł
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wygląda na jakiś problem z elektryką ,być moze chwilowy brak masy ...sprawdż masy pod maską ,przy skrzyni,przy filtrze paliwa ,zasialnia przy rozruszniku ....no i klemy na aku .Vag raczej nic nie pokaże ,bo "nie widzi" tego co się dzieje z licznikiem i kontrolkami ,z kontrolek "widzi " tylko kontrolkę świec żarowych ,której zasilanie idzie bezpośrednio z ECU ...Jedyne co moze pokazać to "internal error module " co często ma miejsce przy dużym spadku napięcia w instalacji ,np gdy mamy słaby aku i kręcimy rozrusznikiem "do zdechu "
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Raczej na pewno ,aku słaby aku nie maił związku ,z jechaniem ,lub nie ... zbieg okoliczności i tyleelbula pisze:miałem padnięty aku i autko jechalo raz dobrze raz jak d zwykły po zmianie aku zasuwa spoko dodam że ładowanie pod obciążeniem swiatła mijania dmuchawa powyżej 14v czy wina byla aku bo jak zmienilem zasuwa dobże