[b3/b4]Czujnik w zbiorniczku wyrównawczym, Jak wyjąć?
kolega się chyba pomylił bo na logikę zaraz po kontrolce oleju chyba jest kontrolka płynu. N chyba ze jak się u kolegi zaświeci to się nie zatrzymujesz tylko jedziesz dalej bo to nie jest przecież aż tak ważne. A gadanie ze system ma 20 lat to nie oznacza ze ma być wolny bo myślę jest jest to o wiele prościej skontrowane niż w nowych samochodach.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Np. nie reaguje od razu, by na zakrętach AC pokazu slajdów nie robiłmisiekdzwon pisze:W zwykłym mini checku kontrolki zapalają się momentalnie, a w autochecku trzeba odczekać chwilę żeby komunikat się wyświetlił, ale to trwa max 30 sek. Czy to opóźnienie spowodowane jest wolnym modułem AC- raczej nie. Inżynierowie mieli w tym na pewno jakiś cel
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Witam! Wymieniałem wczoraj u siebie zbiorniczek. Ten co kupiłem był bez czujnika i trzeba było go przełożyć. Jest to absolutnie wykonalne i możliwe bez uszkodzenia czujnika. Jest on zwyczajnie wciśnięty i przez to ciężko wychodzi. Ale trochę cierpliwości i da radę Najlepiej to raz z jednej raz z drugiej strony powoli ciągnąć przy tych wypustkach. Potrzebne do tego są takie wąskie szczypce i tyle...Wcisnąć z powrotem do drugiego zbiornika też nie jest łatwo...Ja walnąłem końcówką rączki od kombinerek tak z wyczuciem i git To jest wymienialny element także bez paniki Pozdrawiam!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
W moim starym pływak był. Nie wiedziałem o nim a po wyjęciu zbiornika coś mi w nim grzechotało. Z racji iż nie nadawał się już to żeby sprawdzić co jest w środku...porąbałem go siekierą Hardcore
[ Dodano: 2014-08-22, 20:13 ]
No i d...Wczoraj spuściłem płyn ze zbiornika i okazało się że brakuje w środku gadżetu Więc na ac nic nie pokazuje jak nie ma płynu w zbiorniku
[ Dodano: 2014-08-22, 20:13 ]
No i d...Wczoraj spuściłem płyn ze zbiornika i okazało się że brakuje w środku gadżetu Więc na ac nic nie pokazuje jak nie ma płynu w zbiorniku