Witam z forum już dowiedziałem sie jak wymienić tuleje tylnej belki bez ściągania jej z samochodu. Przy okazji wymienic chce również tulejki tego drążka reakcyjnego przy belce i nasuwa sie pytanie bo czytając posty nigdzie tego nie widziałem czy należy po tym zabiegu ustawić geometrię samochodu znów. Bo wczoraj ja zrobiłem po wymianie sworzni z przodu i tulei wahaczy.
Jeden mechanik mówi że nie trzeba inny że trzeba jak jest naprawde??
Ktoś kto to już robił może mi doradzi. Jak ustawiałem zbieżność wczoraj po wymianie przodu gosciu na stacji powiedział mi że mam rozwarstwione tuleje ale nie zerwane. Ze z zawieszenia zostało mi tylko to do roboty chciałem to wymienić.
I na koniec proste pytanie trzeba czy nie znów robić będzie zbieżność :?:
Pozdrawiam Michał :mrgreen:
[B3 1.8 PM] Wymiana tulejek tylnej belki a zbieżność (geomet
A chyba jest taka możliwość zeby przecisnąc tuleje w lewo albo w prawo w tym wahaczu(plaskowniku ) wtedy chyba się przestawi czy sie myle ?? tuleja nie ma kolnierza jak z przodu w wahaczu ze sie na nim opiera i dalej nie pojdzie (przynajmniej po zdjeciach nie widac na tulei kolnierza). Dopiero ustawialem zbieznosc i nie chcialbym znow tego robic bo wiąże sie to z wydatkiem no ale jakby trzeba było to trudno. Może ktoś jeszcze sie wypowie??