Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT] Gdzie Pompka paliwa, Problem z jazdą na benzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Młodzieniaszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABT] Gdzie Pompka paliwa, Problem z jazdą na benzynie

Post autor: Młodzieniaszek » 07 sie 2014, 21:13

Witam klubowiczów. Zarejestrowałem sie na forum, gdyż potrzebuje porady. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć, w którym miejscu szukać pompki paliwa, w Audi 80 B4, rocznik 1992, z instalacją gazową. Czytałem pewien temat iż pompka znajduje się w kole zapasowym, jednakże w moim samochodzie tam znajduję się zbiornik na gaz i nie mam pojęcia gdzie indziej szukać tej pompki.

Mam podejrzenie iż może być zanieczyszczona gdyż samochód nie pojedzie na benzynie. Nie jest ona dostarczana jak należy i samochód po przygazowaniu gaśnie.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 16:19 przez Młodzieniaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
chojnass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chojnass » 07 sie 2014, 21:36

Witaj, pompa benzyny w B4 jest w bagażniku przy siedzeniach, jest taka klapka bodajże trzyma się na trzech wkrętach. Wyciągnij materiał z bagażnika i na końcu z prawej strony jest klapka.

KubaR
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KubaR » 07 sie 2014, 22:11

z wymianą tez problemu nie będzie tylko przygotuj kawałek szmaty odkręcając przewód paliwowy bo ciśnienie może uwalić paliwem bagażnik i będzie śmierdziało potem przez jakiś czas tak jak mi a wymieniałem pompę 2 tyg temu :-) :-) :-) a wracajac do twojego problemu jeżeli pompe słychać a sie dławi i szarpie to proponuję zacząc od filtra paliwa który jest pod samochodem po stronie pasażera na wysokości tylnego koła

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 08 sie 2014, 07:55

Młodzieniaszek pisze:Czytałem pewien temat iż pompka znajduje się w kole zapasowym
źle czytałeś lub nie dokładnie bo w żadnym aucie pompa paliwa nie znajduje się w kole zapasowym ;-) jak sama nazwa mówi jest to miejsce na kolo zapasowe :-P

i oczywiście zastosuj tag w temacie _uwaga

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl