[B4] Boczki polifty
[B4] Boczki polifty
Witam, czytam to forum i już sam zgłupiałem jedni piszą, że trzeba zmieniać te blachy a drudzy że nie, niby tylko podciąć blachę na klamkę i powinny dać się założyć a jednak u mnie tak nie jest, poniżej fotki dwóch blach, zaznaczyłem na zdjęciach elementy i chciałbym aby osoby które nie zmieniały tych blach a zakładały poliftowe boki i mieli blachy starego typu wypowiedziały się na temat tych wgłębień czy coś z nimi robili.
Blacha na białych drzwiach jest pod każdy typ boczków w B4. Jak już zauważyłeś posiada ona dwie prowadnice do linki klamki, bo jej położenie różniło się pomiędzy "liftami". Sama blacha widoczna na zdjęciu jest dla B3/początek B4. Żeby to u Ciebie zagrało musiałbyś poszukać tej pierwszej, ew. pobawić się w cięcie żeby powiększyć otwór na klamkę (choć nie jestem fanem takich rozwiązań).
Rozumiem, że blokują Cie jeszcze wgłębienia/brak wgłębień, które zaznaczyłeś? Jeśli tak, to zalecam wizytę na szrocie. Znajdziesz ori i bez zbędnej rzeźby, za niewielkie pieniądze, będziesz mógł założyć boczki nowszego typu.
Rozumiem, że blokują Cie jeszcze wgłębienia/brak wgłębień, które zaznaczyłeś? Jeśli tak, to zalecam wizytę na szrocie. Znajdziesz ori i bez zbędnej rzeźby, za niewielkie pieniądze, będziesz mógł założyć boczki nowszego typu.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80