[Audi B4,B3 Coupe NG LPG] Turbo
[Audi B4,B3 Coupe NG LPG] Turbo
Witam chciałbym się dowiedzieć czy Turbosprężarka wchodzi w grę mianowicie ojciec mój kupił silnik Scani na szrocie za 500zł od scani R420 i wzięliśmy porozkrecalismy go i tak z ciekawosci zanieslimy turbine do znachora co zajmuje sie nimi i składa sie tak że chciałbym ja zamontowac w Audi ale:
1. Czy to nie zniszczy silnika
2. Czy z gazem nie bedzie problemu
3. CZy cięzko bedzie to założyć?
1. Czy to nie zniszczy silnika
2. Czy z gazem nie bedzie problemu
3. CZy cięzko bedzie to założyć?
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Orientowałem się kosztami, to m/w ceny części z remontem silnika itd... Już na gotowo, to miękka d... 8tyś a mocy wcale dużo nie przybędzie. Sam kolektor wylotowy pod turbo nowy to koszt rzędu 2-2,6tyś. Sam o tym myślałem, założyłem nawet temat, ale odpuściłem sobie. Wywaliłem mechaniczny wtrysk, zestroiłem to, założyłem sekwencje i mi to wystarczy. Jeśli ktoś chce więcej mocy, to niech wkłada 4.2 lub jeśli z Turbo to 2.2T.quattroBandit pisze:pochwal się kosztami lepiej 8-)Dziki pisze:jak skończę ze swoim NG to się pochwale
A jeśli ktoś ma odmienne zdanie, to niech przedstawi dokładny kosztorys, to wtedy uwierzę że jest inaczej.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
nie oszukujmy się Niemcy zazdroszczą i nam projektów <ok>
my możemy kątówką wyciąć, coś przyspawać i jeździć autem, przejść przegląd techniczny...
Niemiec żeby coś dołożyć do auta, musi mieć papiery że część ma homologacje do danego auta :mrgreen: oczywiście generalne przeróbki są dozwolone lecz wymagają dopuszczenia przez diagnostę za odpowiednią kwotę (w tysiącach euro czasami)
my możemy kątówką wyciąć, coś przyspawać i jeździć autem, przejść przegląd techniczny...
Niemiec żeby coś dołożyć do auta, musi mieć papiery że część ma homologacje do danego auta :mrgreen: oczywiście generalne przeróbki są dozwolone lecz wymagają dopuszczenia przez diagnostę za odpowiednią kwotę (w tysiącach euro czasami)
- quattroBandit
- Audi 80 Klub