Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 80 B4 1.9 TDI 1Z ] Szyberdach ;/

ODPOWIEDZ
_razor_
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 80 B4 1.9 TDI 1Z ] Szyberdach ;/

Post autor: _razor_ » 01 wrz 2014, 09:46

Witajcie Klubowicze.

Mam problem z szyberdachem otóż wczoraj była ładna pogoda to postanowiłem go sobie otworzyć ( nie do góry ). Gdy nadszedł moment zamykania, szyberdach zamknął się w 3/4 swojej pozycji. Jest szpara przez którą włożę rękę. Oczywiście otworzyć spowrotem się go da ale po ponownych próbach i tak nie zamknął się. Z obserwacji zauważyłem że szyberdach zamyka się krzywo tak jakby jedną strone coś blokowało. Wiem że prowadnica była pęknięta w wyniku czego szyberdach nie był zamknięty równo ( nie przeciekał ). Na chwilę obecną mam zaklejony szyberdach. Czy demontaż podsufitówki będzie przymusowy? Nie robiłem tego w audi a jak już będzie grzebane to już nie będzie to. Proszę o konkretne odpowiedzi. P.S. Używałem opcji szukajki ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na taki problem.

[ Dodano: 2014-09-01, 16:04 ]
Dodam że w każdym innym temacie napisane jest jak szyberdach da się otworzyć do góry. U mnie niestety nawet zamknąć się go nie da.

Awatar użytkownika
MarianStefan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MarianStefan » 02 wrz 2014, 19:46

Sprawdziłeś, czy prowadnice idą do końca, czy może jedna idzie a druga się zacina? jeżeli jedna się zacina to pchnij ją czymś, np długopisem.
Jeżeli to nie będą prowadnice, to w takim razie linki będą do regulacji.
Według mnie będzie trzeba ściągnąć podsufitkę.

_razor_
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _razor_ » 03 wrz 2014, 20:40

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak to wsio wygląda. Załaduje filmik z problemem jeszcze.

[ Dodano: 2014-09-09, 15:46 ]
A więc tak. Jak ktoś będzie miał taki przypadek jak mój i jakiś mechanik czy spec powie że trzeba demontować podsufitówkę to mówcie mu że ma się ostro je*nąć w łeb ( nie chodzi mi tutaj o Ciebie MarianStefan bo Ty chociaż mi odpisałeś na mój post a inni mają wyjeb*ane). Nie trzeba zdejmować podsufitki. Demontujemy silnik szyberdachu, odkręcamy owiewkę i wszystkie śruby. Podnosimy i wyciągamy. U mnie pękła prowadnica i w pewnym momencie wygięła się ona i zablokowała szyber. Wszystko zajęło mi godzinę. Przy demontażu trochę porysowałem dziada ponieważ robiłem to pierwszy raz ale nie będę płakał na te kilka rysek. Także dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl