No więc mam problem z hamulcami. Bardzo słabo działają. Co prawda da się hamować, ale droga hamowania jest bardzo długa. Ostatnio wsiadłem do audi A4 braciaka to jak z podobną siłą naciskałem pedał hamulca to praktycznie samochód zamiast dojechać do skrzyżowania to prawie mi stanął w miejscu.
Ostatnio wymieniane były przewody hamulcowe (przetarły się z przodu), dolany był świeży olej hamulcowy(co prawda nie wymieniony, ale przynajmniej 3/4 jest nowa). Wszystko elegancko odpowietrzone pod okiem znajomego mechanika. Sprawdzone też zostały klocki i tarcze, wszystko ok.
Drugi mechanik powiedział, że za bardzo servo przepuszcza powietrze, ale jak usłyszałem 1300 zł za nowe servo to lekko zbladłem. Nawet kupiłem jakieś używane servo niedawno ale w podobnym stanie było co moje aktualne.
Sprawdzałem po podpompowaniu hamulca na wyłączonym silniku i po włączeniu pedał hamulca schodził w dół. Później doczytałem się o jakimś zaworze w wężyku, ale nie wiem dokładnie to który:
Co do twardości hamulca to mogę się mylić, ale bądź i bądź i w tym wypadku jak podczas jazdy wciskam mocno hamulec to schodzi do jakiegoś punktu ok 3-4 cm w dół i zostaje w tym miejscu. Samochód zwalnia, ale bez jakichś wielkich rewelacji. PS mam prawko od roku

Przyzwyczaiłem się jeździć z takimi hamulcami, ale na pewno jakby udało się je naprawić to byłoby trochę bezpieczniej.
Byłbym wdzięczny za pomoc

Opcjonalnie wie ktoś może gdzie można jakieś działające servo kupić? początek naklejki na servo po znaczkiem audi to 4A.