[b4 tdi 1z] jaką skrzynie zamontowac
Kolego skrzynia dhf jest tak samo zrobiona jak baa. To znaczy te same przełożenia. Skrzynia een ma dłuższe przełożenia i nawet w seri daje radę. Ale plusem skrzyni een jest lepsza kultura pracy niż dhf czy też baa. System linek nie potrzebny więc go nie montowałem. A wracając do tego systemu to w wypadku skrzyni dhf nie da się zamontować tego systemu. Trzeba przełożyć tylną część obudowy by to dało się zrobić.
Witam ponownie, zdaję relację > skrzynia BAA została zastąpiona DHF, nie wiem czy wierzyc machanikowi, ale wszystko podeszło, nawet bez podkładek pod łapę. Ale za to udało się przełoźyć procon i nawet nie trzeba było nic gwintować. Skrzynia póki co chodzi bardzo ładnie, chociaż przy zmianie z 3 na 4 czuć lekki opór. ALe nie wiem, czy się tym przejmować. Żadnych zgrzytów nie ma
[ Dodano: 2014-08-17, 00:05 ]
wiecie co? jedna rzecz tylko mnie zastanawia.. ciut inaczej przez tą "nową skrzynię" pokazuje mi prędkościomierz.. tak pojeździłem trochę, tak ze 1500 km i stwierdzam, że przekłamuje trochę prędkość patrząc po gps. wcześniej też trochę oszukiwał, ale teraz pokazuje mi 90 a naprawdę jadę 83-85 max. w sumie nie narzekam, ale taka ciekawostka
[ Dodano: 2014-08-17, 00:05 ]
wiecie co? jedna rzecz tylko mnie zastanawia.. ciut inaczej przez tą "nową skrzynię" pokazuje mi prędkościomierz.. tak pojeździłem trochę, tak ze 1500 km i stwierdzam, że przekłamuje trochę prędkość patrząc po gps. wcześniej też trochę oszukiwał, ale teraz pokazuje mi 90 a naprawdę jadę 83-85 max. w sumie nie narzekam, ale taka ciekawostka
Koledzy podppowiedzcie mi jedną rzecz, założyłem skrzynię DHF w miejsce BAA, wszystko jest super, poza jedną rzeczą, zmiana biegu z 1ki na 2kę, muszę dość precyzyjnie prowadzić dźwignię, to wtedy wskakuje idealnie, ale jak nie to czuję taki zgrzytanie ale przy dzwigni, nie gdzieś w skrzyni, I tu moje pytanie, czy to jest kwestia jakiejś regulacji czy po prostu ktoś tak jeździł i jakieś prowadnice się wyrobiły? ciemny jestem w tym względzie proszę się nie śmiać..
Aha pozostałe biegi wchodzą super, z 3ki na 2kę też nic się nie dzieje.
Aha pozostałe biegi wchodzą super, z 3ki na 2kę też nic się nie dzieje.
no właśnie chyba nie.. bo jak zmieniam bieg w "odpowiedniej osi" z jedynki na dwójkę to nic się nie dzieje, podobnie jak zmieniam np. 3 na 2. tylko jak zmieniam tak powiedzmy naginając drążek w stronę nogi to czuć delikatne haczenie :roll:drivtens pisze:Ivanezzz, A nie klęka Tobie przypadkiem synchronizator 2-giego biegu? U mnie tez jest podobny efekt, tylko, że dodatkowo mam zgrzyt z 4 na 3. I u mnie właśnie syn. 3 biegu siadł.