Cześć. Mam wodę w bagażniku, nie wiem skąd tam się pojawia, podejrzewam tylną szybę. Co polecacie zrobić z tym ogniskiem rdzy?
Blacha jest cała ale od góry już się zaczęła utleniać.
[B3] Rdza w bagażniku
Re: [B3] Rdza w bagażniku
Po pierwsze to rdzę wyczyścić, zabezpieczyć i pomalować. A po drugie, to szukać przecieku, bo ewidentnie gdzieś Ci się leje woda i zbiera się w najniższym punkcie i cały czas będzie problem. Najprościej to jeden człowiek zamyka się z latarką w bagażniku a drugi z zewnątrz leje wodą pod ciśnieniem po aucie - i tak się szuka.dawid91 pisze:Cześć. Mam wodę w bagażniku, nie wiem skąd tam się pojawia, podejrzewam tylną szybę. Co polecacie zrobić z tym ogniskiem rdzy?
[url=http://images67.fotosik.pl/176/8fadd1d9601a8db5m.jpg]Obrazek[/URL]
Blacha jest cała ale od góry już się zaczęła utleniać.
B3 , woda w bagażniku
Witam Panowie , trzeba sprawdzić gumę na tej kratce wentylacyjnej za kołem zapasowym czy szczelnie dolega do kratki bo przez nią podczas mycia myjka ciśnieniową albo przy jeździe w dużym deszczu dostaje się woda do bagażnika , pozdrawiam Tadeusz.
Re: B3 , woda w bagażniku
Kratką rzadziej, ale może się dostawać szczelinami między lampami, albo czasami przez zamek tylnej klapy, ewentualnie przez uszczelkę od bagażnika i uszczelnienia przewodów.tadeuszm pisze:Witam Panowie , trzeba sprawdzić gumę na tej kratce wentylacyjnej za kołem zapasowym czy szczelnie dolega do kratki bo przez nią podczas mycia myjka ciśnieniową albo przy jeździe w dużym deszczu dostaje się woda do bagażnika , pozdrawiam Tadeusz.