[B4 1.9 1Z] Modyfikacje - inne wtryski
[B4 1.9 1Z] Modyfikacje - inne wtryski
witam panowie.
mam następujące pytanie do wtajemniczonych:
czy w 1z na przepływce bosch (cała konstrukcja sprzed '95) da się bez problemu podmienić wtryski na jakieś z AFN albo ASV, czy z czego tam wogóle najlepiej??
wszystkie 1z-ty jakie widziałem po tym zabiegu to były te nowsze na pierbugu i z inną pompą wtryskową - stąd moje pytanie.
będę wdzięczny za podpowiedzi bo powoli zaczyna mi brakować mocy...
ciała dałem, że najpierw zmieniłem softa a dopiero teraz myśle o wtryskach, bo potem znowu trzeba będzie zmienić...
mam następujące pytanie do wtajemniczonych:
czy w 1z na przepływce bosch (cała konstrukcja sprzed '95) da się bez problemu podmienić wtryski na jakieś z AFN albo ASV, czy z czego tam wogóle najlepiej??
wszystkie 1z-ty jakie widziałem po tym zabiegu to były te nowsze na pierbugu i z inną pompą wtryskową - stąd moje pytanie.
będę wdzięczny za podpowiedzi bo powoli zaczyna mi brakować mocy...
ciała dałem, że najpierw zmieniłem softa a dopiero teraz myśle o wtryskach, bo potem znowu trzeba będzie zmienić...
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 22:28 przez PawelG, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jak na przepływce boscha to nie ma co sie zabierać za robote, dużo nie zdziałasz bo tam jest strasznie tempy komputer, nie wiem czy on ma chociaż 4 bity, i jak mu dowalisz obliczeń to "wybuchnie" ja obecnie po lekkich modach musiałe zmienić z 8 bitowego na 16 biotwy bo ten 8 już nie dawał rady przy 128PS
- Brylantoos
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Solskier pochwal się gdzie robisz Virusa :?:
PawelG Tobie pisałem ze 2 miechy temu ,że zrobiłeś to od tyłu trochę ,a Ty mi żebym się nie martwił,teraz sam się martwisz i znów wywalisz 1500zł :shock: <mikolaj>
Wracając do tematu możesz wtryski śmiało pchać np od ASV.Tu wtrysk jest wtryskiem i nic niema do tego rocznik Twojej audicy <mikolaj>
PawelG Tobie pisałem ze 2 miechy temu ,że zrobiłeś to od tyłu trochę ,a Ty mi żebym się nie martwił,teraz sam się martwisz i znów wywalisz 1500zł :shock: <mikolaj>
Wracając do tematu możesz wtryski śmiało pchać np od ASV.Tu wtrysk jest wtryskiem i nic niema do tego rocznik Twojej audicy <mikolaj>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z kolega od siebie z dziury i nie wywale na to ani grosza i to jest piekne :mrgreen: Inaczej nie było by mowy o zmianie kompa - mało opłacalna zabawa <ok> A tak spytam na marginesie z ciekawości co da sama wymiana wtrysków bez grzebania w sofcie? Przecież to i tak komp ustala dawke.RaKo pisze:pochwal się gdzie robisz Virusa
Nie pamietam czy chodziło o to że Ty chciałeś coś modzić i pytałes czy można piew program a potem wtrystki, ale jeśli tak to nie ma ku temu przeszkody, jak msz już virusa to do woli możesz już wszystko ustawiać i po zmianie wtrytsków możesz wprowadzić korekte, ja zmieniam kompa bo chce pójsc pożadnie do góry i tak żeby nic nie kaleczyło, bo teraz na tym kompie przy 128PS kaleczy czujnik doładowania i żeby było stablinie jest około 120PS w innym wypadku po nagrzaniu sie auta spada nieznacznie moc.RaKo pisze:PawelG Tobie pisałem ze 2 miechy temu ,że zrobiłeś to od tyłu trochę ,a Ty mi żebym się nie martwił
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Hehe pytanie o Virusa miałem skierować do kolegi Brylantoosa-gdzie robi?Zamotałem się.
Solskier-co da wymiany wtrysków np AFN,ASV,a trochę da bo one są wydajniejsze,inaczej rozpylają,czytaj lepiej,mają inne ciśnienie.
Pytałem macherów od chipów i mi powiedzieli ,że najpierw wymienia się wtryski potem virusa się robi pod te wtryski może się mylę,albo oni tak mówią żeby kasę wyciągnąć.Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.Chip tuning w 1z np to 2 układy.1 steruje pompą ,2gi doładowanie.
Korekta,to jak zmiana softa.Kto to zrobi i za darmo ?Chodzi mi że Pawel G w koszty się wepchał.
Mój znajomy tak zrobił najpierw virusa potem wtryski ASV i już mocy mu wiele nie przybyło ,musiałnowy soft robić od nowa.Ale mocy jeszcze więcej. <mikolaj>
Solskier-co da wymiany wtrysków np AFN,ASV,a trochę da bo one są wydajniejsze,inaczej rozpylają,czytaj lepiej,mają inne ciśnienie.
Pytałem macherów od chipów i mi powiedzieli ,że najpierw wymienia się wtryski potem virusa się robi pod te wtryski może się mylę,albo oni tak mówią żeby kasę wyciągnąć.Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.Chip tuning w 1z np to 2 układy.1 steruje pompą ,2gi doładowanie.
Korekta,to jak zmiana softa.Kto to zrobi i za darmo ?Chodzi mi że Pawel G w koszty się wepchał.
Mój znajomy tak zrobił najpierw virusa potem wtryski ASV i już mocy mu wiele nie przybyło ,musiałnowy soft robić od nowa.Ale mocy jeszcze więcej. <mikolaj>
- Brylantoos
- Forum Audi 80
pewnie teraz wszyscy po mnie pojadą ale odpowiadam na pytanie RaKo.Czipa bedzie mi robil kolega mojego kuzyna.Nie jest to zaden laik ,zrobil juz ponad 70 aut(zadnej reklamacji) Daje pisemna gwarancje i nie wklada gotowca w kompa tylko pisze konkretnie pod daną bryczke.W poniedzialek przyjedzie sprawdzic w jakiej kondycji jest silnik.Prosze nie zadawac mi skomplikowanych pytan o szczegoly tej operacji poniewaz sie na tym nie znam.Piodalem mu telefonicznie nr.sterownika i rocznik auta.Powiedzial ze przy tak starym aucie to maxymalnie bedzie 110-115 koni (jezeli silnik jest w dobrej kondycji) i nie ma sensu bawic sie w hamownie.Reszte bede mogl opisac w poniedzialek lub we wtorek.Osobą ktore robily czipsy w "profesjonalnych" firmach i zaplacily od 1000zl w zwyż dziekuje za komentarze w stylu "padnie ci silnik " czy takie tam bo i tak jestem zdecydowany i nic mojego zdania nie zmieni Dziekuje za uwage pozdrawiam 8-)
- Brylantoos
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W adaptacjach przy użyciu vaga moze to "naprawić" zwiekszając dawke, doładowanie automatycznie samo sie dostosuje, po zwiekszeniu dawki bedą "drgawki" na niższych obrotach (1100-1200) po około tysiacu km powinny ustac jak nie to cza zmniejszyć delikatnie dawke. Poprostu wtryski muszą sie ułożyć. OIczywiście nie można przesadzać z dawką, troszke można ją podkrecić, ale nie tak żeby dymiło zaraz jak z parowozu. <mikolaj>RaKo pisze:Mój znajomy tak zrobił najpierw virusa potem wtryski ASV i już mocy mu wiele nie przybyło ,musiałnowy soft robić od nowa.Ale mocy jeszcze więcej.
- Brylantoos
- Forum Audi 80
No witam!!Juz po wszystkim ,troche to trwalo.Wykresu nie pokaze bo nie mam.Jak sie odkuje z kasa to sie gdzies wyhamuje.Co do wrazen no to jest poprostu bajka!Teraz dopiero moge powiedziec ze jestem zadowolony z osiagow mojej niuni.Na trojce jeszcze mieli kolami.Ja to kiedys PawelG napisal : "teraz to dopiero czuc jaką to auto ma turbo dziure,jak by ktos cie w tyłek kopnął" Pozdrawiam
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub