Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Modyfikacje - inne wtryski

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Modyfikacje - inne wtryski

Post autor: PawelG » 07 gru 2007, 15:34

witam panowie.

mam następujące pytanie do wtajemniczonych:

czy w 1z na przepływce bosch (cała konstrukcja sprzed '95) da się bez problemu podmienić wtryski na jakieś z AFN albo ASV, czy z czego tam wogóle najlepiej??

wszystkie 1z-ty jakie widziałem po tym zabiegu to były te nowsze na pierbugu i z inną pompą wtryskową - stąd moje pytanie.

będę wdzięczny za podpowiedzi bo powoli zaczyna mi brakować mocy...

ciała dałem, że najpierw zmieniłem softa a dopiero teraz myśle o wtryskach, bo potem znowu trzeba będzie zmienić...
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 22:28 przez PawelG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 07 gru 2007, 15:43

Napisz do Rogala(AKP), wydaje mi się, że zna się najlepiej na 1zetowcach ;-)

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 07 gru 2007, 15:49

Jak na przepływce boscha to nie ma co sie zabierać za robote, dużo nie zdziałasz bo tam jest strasznie tempy komputer, nie wiem czy on ma chociaż 4 bity, i jak mu dowalisz obliczeń to "wybuchnie" ja obecnie po lekkich modach musiałe zmienić z 8 bitowego na 16 biotwy bo ten 8 już nie dawał rady przy 128PS

Awatar użytkownika
Brylantoos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brylantoos » 07 gru 2007, 18:46

Solskier no nie wiem jak to jest z tymi bitami ale jak mam B4 z 92 na przeplywace boscha i mam komp 8 bitowy.Przepraszam za odejscie od tematu.Pozdro

Awatar użytkownika
MARCIN 80B4
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: MARCIN 80B4 » 07 gru 2007, 19:40

tak czy tak gdzieś na forum APK czytałem że to możliwe Brylantoos, czekam na wyniki zawirusowania twojej niuni.

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: RaKo » 07 gru 2007, 19:53

Solskier pochwal się gdzie robisz Virusa :?:
PawelG Tobie pisałem ze 2 miechy temu ,że zrobiłeś to od tyłu trochę :-P ,a Ty mi żebym się nie martwił,teraz sam się martwisz i znów wywalisz 1500zł :shock: <mikolaj>
Wracając do tematu możesz wtryski śmiało pchać np od ASV.Tu wtrysk jest wtryskiem i nic niema do tego rocznik Twojej audicy <mikolaj>

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 08 gru 2007, 16:35

RaKo pisze:pochwal się gdzie robisz Virusa
Z kolega od siebie z dziury i nie wywale na to ani grosza i to jest piekne :mrgreen: Inaczej nie było by mowy o zmianie kompa - mało opłacalna zabawa <ok> A tak spytam na marginesie z ciekawości co da sama wymiana wtrysków bez grzebania w sofcie? Przecież to i tak komp ustala dawke.
RaKo pisze:PawelG Tobie pisałem ze 2 miechy temu ,że zrobiłeś to od tyłu trochę ,a Ty mi żebym się nie martwił
Nie pamietam czy chodziło o to że Ty chciałeś coś modzić i pytałes czy można piew program a potem wtrystki, ale jeśli tak to nie ma ku temu przeszkody, jak msz już virusa to do woli możesz już wszystko ustawiać i po zmianie wtrytsków możesz wprowadzić korekte, ja zmieniam kompa bo chce pójsc pożadnie do góry i tak żeby nic nie kaleczyło, bo teraz na tym kompie przy 128PS kaleczy czujnik doładowania i żeby było stablinie jest około 120PS w innym wypadku po nagrzaniu sie auta spada nieznacznie moc.

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RaKo » 08 gru 2007, 19:49

Hehe pytanie o Virusa miałem skierować do kolegi Brylantoosa-gdzie robi?Zamotałem się.
Solskier-co da wymiany wtrysków np AFN,ASV,a trochę da bo one są wydajniejsze,inaczej rozpylają,czytaj lepiej,mają inne ciśnienie.
Pytałem macherów od chipów i mi powiedzieli ,że najpierw wymienia się wtryski potem virusa się robi pod te wtryski może się mylę,albo oni tak mówią żeby kasę wyciągnąć.Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.Chip tuning w 1z np to 2 układy.1 steruje pompą ,2gi doładowanie.
Korekta,to jak zmiana softa.Kto to zrobi i za darmo ?Chodzi mi że Pawel G w koszty się wepchał.
Mój znajomy tak zrobił najpierw virusa potem wtryski ASV i już mocy mu wiele nie przybyło ,musiałnowy soft robić od nowa.Ale mocy jeszcze więcej. <mikolaj>

Awatar użytkownika
Brylantoos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brylantoos » 08 gru 2007, 20:14

pewnie teraz wszyscy po mnie pojadą ale odpowiadam na pytanie RaKo.Czipa bedzie mi robil kolega mojego kuzyna.Nie jest to zaden laik ,zrobil juz ponad 70 aut(zadnej reklamacji) Daje pisemna gwarancje i nie wklada gotowca w kompa tylko pisze konkretnie pod daną bryczke.W poniedzialek przyjedzie sprawdzic w jakiej kondycji jest silnik.Prosze nie zadawac mi skomplikowanych pytan o szczegoly tej operacji poniewaz sie na tym nie znam.Piodalem mu telefonicznie nr.sterownika i rocznik auta.Powiedzial ze przy tak starym aucie to maxymalnie bedzie 110-115 koni (jezeli silnik jest w dobrej kondycji) i nie ma sensu bawic sie w hamownie.Reszte bede mogl opisac w poniedzialek lub we wtorek.Osobą ktore robily czipsy w "profesjonalnych" firmach i zaplacily od 1000zl w zwyż dziekuje za komentarze w stylu "padnie ci silnik " czy takie tam bo i tak jestem zdecydowany i nic mojego zdania nie zmieni :-P Dziekuje za uwage pozdrawiam 8-)

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RaKo » 08 gru 2007, 20:20

Hehe popieram Cię w 100%,a co powiedział Ci człowiek którego poleciłem i dałem numer gg:?: :mrgreen: No i jaki koszt Virusa u znajomego :?: <piwo>

Awatar użytkownika
Brylantoos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brylantoos » 08 gru 2007, 20:22

ze da rade zrobic i tez podal ten sam przyrost mocy.U niego niby taniej ale kawalek trzeba jechac a tu mam troche drozej ale na miejscu.Pozdro

u znajomego 550zl

oczywiscie jezeli ktos ma ochote z Krakowa i okolic na taki zabieg to moge podac nr.do goscia

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 08 gru 2007, 20:48

RaKo pisze:Mój znajomy tak zrobił najpierw virusa potem wtryski ASV i już mocy mu wiele nie przybyło ,musiałnowy soft robić od nowa.Ale mocy jeszcze więcej.
W adaptacjach przy użyciu vaga moze to "naprawić" zwiekszając dawke, doładowanie automatycznie samo sie dostosuje, po zwiekszeniu dawki bedą "drgawki" na niższych obrotach (1100-1200) po około tysiacu km powinny ustac jak nie to cza zmniejszyć delikatnie dawke. Poprostu wtryski muszą sie ułożyć. OIczywiście nie można przesadzać z dawką, troszke można ją podkrecić, ale nie tak żeby dymiło zaraz jak z parowozu. <mikolaj>

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RaKo » 11 gru 2007, 20:01

Brylantoos, poniedziałek minął,jest wtorek i się kończy,jak Twój chip i gdzie wykres :?: Chociaż wrażeniami się podziel :-P :mrgreen:

Awatar użytkownika
Brylantoos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brylantoos » 11 gru 2007, 21:51

No witam!!Juz po wszystkim ,troche to trwalo.Wykresu nie pokaze bo nie mam.Jak sie odkuje z kasa to sie gdzies wyhamuje.Co do wrazen no to jest poprostu bajka!Teraz dopiero moge powiedziec ze jestem zadowolony z osiagow mojej niuni.Na trojce jeszcze mieli kolami.Ja to kiedys PawelG napisal : "teraz to dopiero czuc jaką to auto ma turbo dziure,jak by ktos cie w tyłek kopnął" Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MARCIN 80B4
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: MARCIN 80B4 » 11 gru 2007, 22:03

Brylantoos, to tylko pogratulować :mrgreen: a cena u znajomego to specjalnie dla ciebie czy ogólnie, dostępna. tok czy tak w v-tech mi powiedzieli 1350. daj namiar na znajomego na pw.

Zablokowany

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl