[Audi Coupe Quattro AAH] by Żana
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Idziemy dalej...
Postanowiłem, że sam usunę rdzę i zabezpieczę auto przed oddaniem go do lakierników.
Małe wykwity rdzy na słupkach przednich, na każdym nicie górnej aluminiowej listwy, trochę pod listwami progowymi, i parę innych drobnych. Wszystko oczyszczone do ostatniego grama rdzy, zalane dwukrotnie na 72godziny Fertanem... taka cała, goła buda pojechała na dalsze zabiegi. Zawiasy wypiaskowane, cały pas przedni, chłodnica płynu wspomagania, podstawka aku.
To co mogłem zdemontować z zawieszenia, żeby dało się toczyć zostało zdemontowane i obecnie się tym zajmuje. Wypiaskowane i pomalowane zaciski z jarzmami, dyfer, wał.. reszta zawieszenia będzie wypiaskowana po powrocie z lakierni.
Tymczasem bawimy się z wymianą tłoczków w zaciskach z przodu oraz z tyłu, komplet nowych części do zawieszenia już czeka.
Łożyska przód oraz tył
łączniki stabilizatora
końcówki drążków
tuleje wahaczy
sworznie
osłony przegubu
przewody hamulcowe
reperaturki zacisków z tłoczkami
simeringi
klocki i tarcze hamulcowe
gumki stabilizatorów
linki ręcznego
i stare "nowe" drążki reakcyjne.
Buda od "spodu" przed złożeniem wszystkiego też będzie zabezpieczana, wydech zrobimy nowy, ale z czarnucha
Postanowiłem, że sam usunę rdzę i zabezpieczę auto przed oddaniem go do lakierników.
Małe wykwity rdzy na słupkach przednich, na każdym nicie górnej aluminiowej listwy, trochę pod listwami progowymi, i parę innych drobnych. Wszystko oczyszczone do ostatniego grama rdzy, zalane dwukrotnie na 72godziny Fertanem... taka cała, goła buda pojechała na dalsze zabiegi. Zawiasy wypiaskowane, cały pas przedni, chłodnica płynu wspomagania, podstawka aku.
To co mogłem zdemontować z zawieszenia, żeby dało się toczyć zostało zdemontowane i obecnie się tym zajmuje. Wypiaskowane i pomalowane zaciski z jarzmami, dyfer, wał.. reszta zawieszenia będzie wypiaskowana po powrocie z lakierni.
Tymczasem bawimy się z wymianą tłoczków w zaciskach z przodu oraz z tyłu, komplet nowych części do zawieszenia już czeka.
Łożyska przód oraz tył
łączniki stabilizatora
końcówki drążków
tuleje wahaczy
sworznie
osłony przegubu
przewody hamulcowe
reperaturki zacisków z tłoczkami
simeringi
klocki i tarcze hamulcowe
gumki stabilizatorów
linki ręcznego
i stare "nowe" drążki reakcyjne.
Buda od "spodu" przed złożeniem wszystkiego też będzie zabezpieczana, wydech zrobimy nowy, ale z czarnucha
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Na razie zostało przepolerowane pod uszczelkami, w trudnych miejscach. Potem jak złożę auto oddam jeszcze do końcowej polerki.Niki20 pisze:Zabezpieczasz czymś lakier?
Później chciałem walnąć to czym robię swojego avanta, czyli Gold Class Carnauba Plus Premium Paste Wax od meguaiers'a, dobrze się utrzymuje i daje fajny efekt, ale aż tak na detailingu się nie znam, więc jak masz coś bardziej sprawdzonego, to chętnie wysłucham.
:shock:Kolczat pisze:ale mial byc z tego co pamietam czarny, a wydaje sie jakby wpadal w granat, myle sie?
Pierwsze słyszę o czarnym kolorze.
Jest ori perła LZ5U, nie lubię zmieniać koloru, wolę fabryczny choć ten do najpiękniejszych nie należy
Składanie autka idzie do przodu, powoli ale do przodu, tak żeby wyjechać na koniec zimy <ok>
Obecnie zostały złożone drzwi, ( Nowe zawiasy ) klapa tylna ( nowa uszczelka ), szyby boczne wraz z listwami, podłoga od wewnątrz wyczyszczona i zabezpieczona podkładem epoksydowym, później na to czarny hammerite, na to maty bitumiczne a później już tylko maty wygłuszające i dywan, wklejona przednia szyba i na dniach powolny montaż szyberdachu.
Dzisiaj została wyczyszczona i na nowo obklejona czarnym materiałem podsufitka.
Kolejnym etapem będzie złożenie wnętrza auta z nowymi fotelami przednimi, dołożone wiązki podgrzewania foteli, kolejne prace niedługo... <mikolaj>
,
Obecnie zostały złożone drzwi, ( Nowe zawiasy ) klapa tylna ( nowa uszczelka ), szyby boczne wraz z listwami, podłoga od wewnątrz wyczyszczona i zabezpieczona podkładem epoksydowym, później na to czarny hammerite, na to maty bitumiczne a później już tylko maty wygłuszające i dywan, wklejona przednia szyba i na dniach powolny montaż szyberdachu.
Dzisiaj została wyczyszczona i na nowo obklejona czarnym materiałem podsufitka.
Kolejnym etapem będzie złożenie wnętrza auta z nowymi fotelami przednimi, dołożone wiązki podgrzewania foteli, kolejne prace niedługo... <mikolaj>
,