[b4 QUATTRO] róznica między sprężyną tylną audi B4 a B5
[b4 QUATTRO] róznica między sprężyną tylną audi B4 a B5
Witam,
ma ktoś możliwość sprawdzenia, sprawdzał albo wie jaka jest różnica między sprężyną tylną audi B4 sedan/avant quttro a audi A4 B5 quattro?
-wysokość
-średnica pręta
-ilość zwojów
amory z B5 podeszły mi idelanie ale sprężyny chcę wziąć -30 eibacha i nie wiem co z tego wyjdzie bo do B4 nie maja
ma ktoś możliwość sprawdzenia, sprawdzał albo wie jaka jest różnica między sprężyną tylną audi B4 sedan/avant quttro a audi A4 B5 quattro?
-wysokość
-średnica pręta
-ilość zwojów
amory z B5 podeszły mi idelanie ale sprężyny chcę wziąć -30 eibacha i nie wiem co z tego wyjdzie bo do B4 nie maja
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tak, ale w B5 masz różne pakiety zawieszeń, 1BV, 1BA, 1BE i w zależności od tego które, taki masz odnośnik. Masz pakiet komfort, sport, -20 od serii itd.Rychu82 pisze:sagem, a wysokość spężyny...-30 z A4 to będzie -30 B4? Jakby były springi do B4 to wziął bym z avanta ze wzgledu na butle LPG u mnie.
A dobre kolego amorki były? A4 b5 i a80 w quattro, to jest to samo zawieszenie. Mogą się różnić wersje czyli uskok czy twardość, eska miała inne seria miała inne. Lepiej były ze springami wrzucić. Dobrze wszystko skręciłeś?Davvvid pisze:witam jesli zalożyłem amorki od a4 b5 Q to spręzyny tez??
strasznie mi pływa tył, nie wiem czemu
Bronek27, tulejki wymieniałem, te u góry co sa po dwie, (wahacze) i te na dole przy kole też , reszte sprawdzałem na kanale i nie ma zadnych luzów, a naprawde wyczepałem, wyruszałem na rózne sposoby i nic, nie popękane ani nic.
audki, nowe, dobre sycza jak bardzo pobujasz góra, dół... są suche, twardo się wciskały... nie mam nie miałem springów, teraz znalałem - 20cm ... i chyba weznę....
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... GBTCWWuYmf
mierzyłem tak jak na zdjęciu i u mnie z tyłu jest 38,5 cm. a przód 37cm .... pogubiłem się...
audki, nowe, dobre sycza jak bardzo pobujasz góra, dół... są suche, twardo się wciskały... nie mam nie miałem springów, teraz znalałem - 20cm ... i chyba weznę....
mierzyłem tak jak na zdjęciu i u mnie z tyłu jest 38,5 cm. a przód 37cm .... pogubiłem się...
A co to w ogóle za amorki?? znasz wersje z jakiej pochodzą? przyjrzyj się jeszcze łącznikowi stabilizatora.Davvvid pisze:Bronek27, tulejki wymieniałem, te u góry co sa po dwie, (wahacze) i te na dole przy kole też , reszte sprawdzałem na kanale i nie ma zadnych luzów, a naprawde wyczepałem, wyruszałem na rózne sposoby i nic, nie popękane ani nic.
Ogónie wszystko musi byc na tip top, tym bardziej z tylu w quattro, także wymień laczniki bo to wazny element. Potem zobaczymy.Davvvid pisze:łączniki własnie mają luzy - do wymiany. mozliwe że to to ?
na paragonie pisze Amortyzator Kyb 341090 Audi tył
a na pudełku kyb 341909 .....
Sprężyny nie maja nic do tego , ze od 80 i dupa jest wyżej.....
Wymień łączniki na lemforder, ja zawsze je wsadzałem i nie było problemu z nimi.Davvvid pisze:[url=http://images66.fotosik.pl/777/e4d9f9710ec9e829m.jpg]Obrazek[/URL]
wymieniłem pozycje Nr. 2 i 4 po obydwuch stronach,
jutro poszukam i bede zamawiał,
a co z sprężynami ? Amory wyciągnąć i spradzić ?
audki, Dziękuje Bardzo za pomoc
Jak sprężyny nie są zgniłe i pordzewiałe ani pęknięte czy inne uszkodzenia to nie zawracaj sobie głowy nimi, zajmij się łącznikami, i dokładnie zobacz czy która tulejka nie wyrąbana, a najlepiej to jedz na diagnostykę niech nim pogibaja będzie widać co nie domaga.
Mnie raz w quattro sie coś tuklo i za cholerę nie moglem dojść co jest jak pojechałem na diagnostykę dopiero wyszło jak to zaczęło pracować i się okazało ze sworzeń jeden poszedł.
Springi ori, dupa twarda bo springi pod hak twardsze:)
jutro bede szukał ok sprigi całe ładne, nie ma rdzy , pęknięc .. auto stało 6 -7 lat nie jezdzone:(
jak zmienie i bedzie tak samo to pojade na diagnostyke...
a amorki nie są wylane, <czyli beda dobre ? > i sycza jak mocniej chuśnies tyłem .
dziś jechałem na stanie , ruszyłem kierownicą jak omijałme studzienkę i takie uczucie ze dupa ucieka i to dosłownie.. dziękuje będe działał...
<ok>
jak zmienie i bedzie tak samo to pojade na diagnostyke...
a amorki nie są wylane, <czyli beda dobre ? > i sycza jak mocniej chuśnies tyłem .
dziś jechałem na stanie , ruszyłem kierownicą jak omijałme studzienkę i takie uczucie ze dupa ucieka i to dosłownie.. dziękuje będe działał...
<ok>