nie trzeba tlumaczyć która idzie w prezencie dla murzyna <urodziny>
[ Dodano: 2014-10-02, 09:44 ]
a teraz jeszce coś ci powiem
wirnik k24 58/49 ... łopatka 10mm... mniejsza muszla jak widać na zdjęciu.. i k24 lepiej wstawało od TD04 :mrgreen:
Ale o jaki Ci wymiar chodzi ? Ja od początku tego roku do niedawna latałem właśnie na takiej t2 ori. z Audi na Boschu, ona ma wirnik IN- 47mm EX- 35,25mm a koło kompresji IN-32,2mm EX-48mm. A teraz moja obecna hybryda jest zbudowana na T2 ale z Passata B3 1.9 TD, różni się tylko tym że klapka od WG jest ciut pod innym kątem i muszla zimna jest do góry a w audi do dołu. Poza tym to takie same turbosprężarki. Dużo turbosprężarek typu T2 ( z grupy T2) występowały w fiatach,fordach, Iveco, renault. Ale myślę że nie ma sensu pakować się w to, następne koszta itp. A wiadomo że to są stare turbosprężarki o małej wydajności, coś w stylu T3 do 1,6TD 70KM - kompletny bezsens, ale nie ma co się dziwić, bo w tamtych czasach to dopiero się rozwijał temat turbo, więc pewnie dopiero się uczyli.szopenn pisze:Brabus powiedz mi jedną rzecz.... bo teraz zobaczyłem że T2 byla również na TDI w audikach i teraz tak....
niektóre z tych turbin mają wirniki 33 mm... i muszle pod kolektor jak moja hybryda. POwiedz mi.. jakie numery turb w 80tce, mają te wirniki 33 mm jeśli chodzi o T2 z TDI.
PS
chodzi mi coś po głowie jeśli chodzi o moją hybryde...
brabus124 pisze: Ale o jaki Ci wymiar chodzi ? Ja od początku tego roku do niedawna latałem właśnie na takiej t2 ori. z Audi na Boschu, ona ma wirnik IN- 47mm EX- 35,25mm
Przepraszam za wprowadzenie w błąd, masz racjęszopenn pisze:a właśnie że nie <ok> ... bo taki EX ma T2 z 1.9TD oraz 1.6TD..... turbina o nr 454001-0001 (właściwa turbina z TDI) http://www.turbomaster.in...454001-0001.php używa wirnika 435243-0006 i ma on wymiary
wyć.. i to samo robi moja hybryda z wyważaniem.... one chyba mają taką prace te T2..brabus124 pisze: od 1bara powyżej zaczyna jęczeć trochę
ma jaki ma, przy okazji wirnik 9 łopat.... co przez niego ciśnienie ucieka jak przez wirnik 40/47 <ok>brabus124 pisze:Bo tak dla porównania Gt1548 ma wirnik malutki, znaczy IN-41mm a EX-34,5 więc EX jest większy niż w T2-Tdi.