Niedawno nabyłem moje pierwsze Audi i to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość

Przez ostatnie 2 dni zauważyłem ,że powietrze z nawiewu choć ustawione na max ciepłe staje sie wręcz letnie nawet powyżej 90*C.
Dziś wracając z pracy na odcinku 1,5 temperatura wskoczyła na ponad 90 stopni co mnie troche zaniepokoiło szczególnie wtedy kiedy powyzej ok. 100*C nie załączył się wentylator.
Po zgaszeniu samochodu,otwarciu maski z węża (z odpowietrznikiem)przy ścianie grodziowej ucieka jakieś ciśnienie,powietrze zacząłem szukać po ciemku jakieś przyczyny tj. dolałem troche płynu ,ponieważ znacznie spadł i zacząłem odpowietrzanie lecz na nic bo temperatura wcale nie malała tylko rosła.Udałem sie na krótką przejażdzkę i temperatura ciągle rosła.Po godzinnym postoju u znajomego wrociłem do domu ok 5 km z temperaturą (nastepna kreska po 90*c) 100*C???? i znowu odpowietrzyłem układ wtedy momentalnie temperatura spadła na ok 92*C i tak juz trzymała sie przez ok. 10 min na odpalonym silniku ,a wentylator dalej nic.Dodam jeszcze tylko ,że chłodnica była już nawet dość ciepła a powietrze z nawiewu delikatnie ciepłe tj. wspomniałem wcześniej .Prosze o szybkie porady ,ponieważ samochód jest raczej bardzo potrzebny.Pozdrawiam wszystkich Audimaniaków i mechaników