[B4 2.0 ABT] dławi się na benzynie
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] dławi się na benzynie
Witam mam problem z moją 80-tką. Mianowicie po odpaleniu na benzynie dopóki silnik się nie zagrzeje pracuje ładnie. Trwa to parę minut potem zaczyna się ''jazda'' dławi się, telepie aż w końcu gaśnie. Wcześniej wcale nie chciała odpalać jednak gdy odpiełam niebieski czujnik temp. pali za każdym razem ''na zimnym''... (na gazie nic takiego się nie dzieje)
Benzyny jest ok. 10 L za radą dolałam denaturatu do benzyny (istniała hipoteza że jest woda w baku i przez to tak się zachowuje) lecz nic to nie dało... Mechanicy rozkładają ręce.
Ostatnio zostały wymienione: silniczek krokowy, wtrysk, pompa paliwa...
Dodam że autko od jakiegoś czasu jest ''mułowate'' trzeba nieźle cisnąć by przyspieszyło...
Gazu też ładnie zaczęło sobie łykać z 9 L spalanie wzrosło na ok. 14-15 L. ( z tym spalaniem nie od razu tak było lecz z czasem zauważyłam że trzeba lać coraz więcej... )
Ludzie błagam gdzie szukać przyczyny?
POMOCY!
Benzyny jest ok. 10 L za radą dolałam denaturatu do benzyny (istniała hipoteza że jest woda w baku i przez to tak się zachowuje) lecz nic to nie dało... Mechanicy rozkładają ręce.
Ostatnio zostały wymienione: silniczek krokowy, wtrysk, pompa paliwa...
Dodam że autko od jakiegoś czasu jest ''mułowate'' trzeba nieźle cisnąć by przyspieszyło...
Gazu też ładnie zaczęło sobie łykać z 9 L spalanie wzrosło na ok. 14-15 L. ( z tym spalaniem nie od razu tak było lecz z czasem zauważyłam że trzeba lać coraz więcej... )
Ludzie błagam gdzie szukać przyczyny?
POMOCY!
Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, 08:20 przez na1ooprocent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
może tu leży problem i należało by go wymienić lecz radziłbym przed ta operacją go sprawdzić dla pewnościna1ooprocent pisze:Wcześniej wcale nie chciała odpalać jednak gdy odpiełam niebieski czujnik temp. pali za każdym razem ''na zimnym''...
Nie znam za bardzo ABT ale może spróbuj zrobić tak że odłączyć aku na jakieś 15 min a po jego podłączeniu odpalić auto na bp i niech sobie popracuje aż do momentu włączenia się wentylatorów i nie włączaj w czasie tego zabiegu żadnych innych źródeł prądu typu radio, nawiew itp.
-
- Forum Audi 80
Kolego sprawdź czy lambda żyje. lecz obstawiam .... nie wiem czy to dobrze nazwę TPS wiem ze ta kostka jest czarna szeroka i jest zaraz przed akumulatorem ;p Gdzieś o tym było na forum ;p
[ Dodano: 2014-10-24, 14:47 ]
o proszę https://audi80.pl/b4-abt-po-93-pierw ... t59167.htm
[ Dodano: 2014-10-24, 14:47 ]
o proszę https://audi80.pl/b4-abt-po-93-pierw ... t59167.htm
-
- Forum Audi 80