[b4 tdi 1z] jaką skrzynie zamontowac
Dla mnie też dziwne żeby różnicy nie było
[ Dodano: 2014-10-18, 21:14 ]
http://www.skrzyniebiegow.net/skrzynie_biegow/page:70
[ Dodano: 2014-10-18, 21:14 ]
http://www.skrzyniebiegow.net/skrzynie_biegow/page:70
Jest różnica na een. Zwłaszcza w wyższych obrotach na 5 biegu. Dla porównania baa i dhf przy 3 tyś miało licznikowe 140. Na een przy tej samej prędkości obrotowej mam jakieś 148. Ale wyżej dopiero jest bajka. Przy skrzyni baa 180 km/h miałem przy prawie 4 tyś obr. Natomiast na een 200 mając obrotomierz pokazywał nie całe 4 tyś. Także jest różnica.
Co tu dużo mówić. liczby mówią same za siebie. Obliczenia na poprzedniej stronie możecie znaleźć... YaCooL, jeżeli po założeniu EEN masz taki sam stosunek prędkości do obrotów jak na BAA to są tylko dwie możliwości:
1. Albo założyłeś 13" z niska oponą
2. Albo kupiłeś inną skrzynie.
Temat o długości tej skrzyni jest już wyczerpany. Jak ktoś nie wierzy to niech policzy... :roll:
Temat o długości tej skrzyni jest już wyczerpany. Jak ktoś nie wierzy to niech policzy... :roll:
Takdrivtens pisze:Co tu dużo mówić. liczby mówią same za siebie. Obliczenia na poprzedniej stronie możecie znaleźć... YaCooL, jeżeli po założeniu EEN masz taki sam stosunek prędkości do obrotów jak na BAA to są tylko dwie możliwości:
tylko koło zmienia mi prędkość rzeczywistą a nie wskazania na prędkościomierzu
(a poza tym mam 17" i 215/45/17 tylko o oczko niżej od dedykowanych 225/45/17)
a skrzynia na bank EEN
jak mi się uda to pstryknę fotę oznaczeń
Ale niestety dopiero za 3 tyg bo dziś do roboty ostatni raz w sezonie jadę Cabrio potem ma zasłużony bilet na zimowisko
Pozdrawiam wszystkich CCCO maniaków
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Większe wtryski ( 205-tki , 210-tki , 216-tki ) Zmiana Ecu na 16 bit z nowym softem , Dodatkowo może być pompa afn i głowiczka 11 mm, Wszystko zależy od tego jaki przyrost mocy Cię interesuje.Tomek_C pisze:Teraz jakie kroki poczynić zeby poprawić osiągi zetorka?
I powiedz nam jaki masz osprzęt silnika . Tzw Bosch lub Pierburg.