Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8] gaznik

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
orinoko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8] gaznik

Post autor: orinoko » 04 lut 2007, 16:48

kupilem niedawno audi. Co mozecie powidziec mi o gazniku przy 80 bo pali mi duzo. odpiolem jakas przepone sterujaca przepustnica bo gdy byla podpieta to po dodaniu gazu wchodzil na wysokie obroty i nie chcial z nich spadac.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 19:53 przez orinoko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jasiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jasiu » 04 lut 2007, 21:27

Witam.
Ten siłownik który odłączyłeś musi być jednak podłączony,zwiększa on obroty przy rozruchu silnika i stabilizuje wolne obroty.Sprawdz dokładnie stan i szczelność wszystkich czarnych wężyków które "oplotują"gażnik. Bardzo często któryś z nich jest pęknięty. Sprawdż też przewody elektryczne które podłączone są do dwóch czarnych wtyków.Pojedynczy brązowy przewód to "masa"gażnika.
Powodzenia.
Jasiu.

a.milewski.mm

Post autor: a.milewski.mm » 04 lut 2007, 22:00

Ja ostatnio się gaźnikiem zająłem. Przewód, który doprowadza powietrze to filtra powietrza, a następnie do gaźnika (powietrze, w zależności, silnik ciepły-powietrze zimne, silnik zimny-powietrze ciepłe). U mnie bardzo podobna sytuacja, z tym, że silnik wchodził na obroty maksymalne ssania i tu pojawiło się pytanie, co się dzieje. I jak się okazało, czujniki są zwalone i niestety wymiana całej kopułki filtra powietrza. Ale jak sprowadziłem go to przewód nie był włożony, więc zostawiłem tak jak jest. Szwagier - dobry mechanik samochodowy, ceniony przez swoich klientów, doradził, że jak chce to mogę wymienić, kwestia doprowadzenia do gaźnika powietrza, na zmianę jw. Jak nie to zostawić i jeździć, troszkę później się rozgrzeje silnik w zimę a w lato będzie git, bo ciepłego powietrza nie dostawał będzie, a i na mocy by stracił troszkę. Silnik 1,8 S. Pozdrawiam.

tomek44480
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek44480 » 28 gru 2011, 19:22

Do gazu jest idealny, malo pali i tanio jezdzisz.

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 28 gru 2011, 20:46

orinoko pisze:kupilem niedawno audi.
kolego jaki masz silnik; i jaki gaźnik ; podaj kod silnika to coś pomoge bo ja z okolicy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl