[80 B3 1.8] gaznik
[80 B3 1.8] gaznik
kupilem niedawno audi. Co mozecie powidziec mi o gazniku przy 80 bo pali mi duzo. odpiolem jakas przepone sterujaca przepustnica bo gdy byla podpieta to po dodaniu gazu wchodzil na wysokie obroty i nie chcial z nich spadac.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 19:53 przez orinoko, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Ten siłownik który odłączyłeś musi być jednak podłączony,zwiększa on obroty przy rozruchu silnika i stabilizuje wolne obroty.Sprawdz dokładnie stan i szczelność wszystkich czarnych wężyków które "oplotują"gażnik. Bardzo często któryś z nich jest pęknięty. Sprawdż też przewody elektryczne które podłączone są do dwóch czarnych wtyków.Pojedynczy brązowy przewód to "masa"gażnika.
Powodzenia.
Jasiu.
Ten siłownik który odłączyłeś musi być jednak podłączony,zwiększa on obroty przy rozruchu silnika i stabilizuje wolne obroty.Sprawdz dokładnie stan i szczelność wszystkich czarnych wężyków które "oplotują"gażnik. Bardzo często któryś z nich jest pęknięty. Sprawdż też przewody elektryczne które podłączone są do dwóch czarnych wtyków.Pojedynczy brązowy przewód to "masa"gażnika.
Powodzenia.
Jasiu.
Ja ostatnio się gaźnikiem zająłem. Przewód, który doprowadza powietrze to filtra powietrza, a następnie do gaźnika (powietrze, w zależności, silnik ciepły-powietrze zimne, silnik zimny-powietrze ciepłe). U mnie bardzo podobna sytuacja, z tym, że silnik wchodził na obroty maksymalne ssania i tu pojawiło się pytanie, co się dzieje. I jak się okazało, czujniki są zwalone i niestety wymiana całej kopułki filtra powietrza. Ale jak sprowadziłem go to przewód nie był włożony, więc zostawiłem tak jak jest. Szwagier - dobry mechanik samochodowy, ceniony przez swoich klientów, doradził, że jak chce to mogę wymienić, kwestia doprowadzenia do gaźnika powietrza, na zmianę jw. Jak nie to zostawić i jeździć, troszkę później się rozgrzeje silnik w zimę a w lato będzie git, bo ciepłego powietrza nie dostawał będzie, a i na mocy by stracił troszkę. Silnik 1,8 S. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80