[B4 2.0 ABK] 2.0ABK dziwne tyrkotanie po przełączeniu na LPG
[B4 2.0 ABK] 2.0ABK dziwne tyrkotanie po przełączeniu na LPG
Witam wszystkich !
Posiadam od nie dawna B4 2.0 E
4 lata temu założony został LPG firmy BRC sekwencja. problem jest taki że po przełączeniu na LPG jest zauważalna różnica w pracy silnika tzn chodzi nie równiej i w środku w samochodzie słychać jakieś dziwne tyrkotanie, dzwięk ten dochodzi z lewej strony, od strony kierowcy i nie wiem czy to jest normalne ? Gdy przełącza sie na LPG podczas jazdy to auto zaczyna przerywać i nie chcę jechać jest tak przez jakiś nie długi czas i zaraz zaczyna jechać normalnie ale podczas trzymania pedału gazu w jednym położeniu auto delikatnie poszarpuje, czasami nawet strzeli z wydechu. Czy to może być wina złej regulacji LPG i czy to tyrkotanie ma coś do tego ?
Posiadam od nie dawna B4 2.0 E
4 lata temu założony został LPG firmy BRC sekwencja. problem jest taki że po przełączeniu na LPG jest zauważalna różnica w pracy silnika tzn chodzi nie równiej i w środku w samochodzie słychać jakieś dziwne tyrkotanie, dzwięk ten dochodzi z lewej strony, od strony kierowcy i nie wiem czy to jest normalne ? Gdy przełącza sie na LPG podczas jazdy to auto zaczyna przerywać i nie chcę jechać jest tak przez jakiś nie długi czas i zaraz zaczyna jechać normalnie ale podczas trzymania pedału gazu w jednym położeniu auto delikatnie poszarpuje, czasami nawet strzeli z wydechu. Czy to może być wina złej regulacji LPG i czy to tyrkotanie ma coś do tego ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czyli Valteki zapewne Wrzuć fotki tego co mas pod maską.
Jest temat i za pomocą interfejsu samemu za parę złotych ogarnąć LPG <ok>
Takie małe "How To" : https://audi80.pl/80-b4-abk-20-diagn ... 497,60.htm
Jest temat i za pomocą interfejsu samemu za parę złotych ogarnąć LPG <ok>
Takie małe "How To" : https://audi80.pl/80-b4-abk-20-diagn ... 497,60.htm
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
valteki akurat nie specjalnie hałasują a przynajmniej nie te które ja miałem. Ale za to reg fasty już tak ale tylko jak są zimne.Francis1982 pisze:Czyli Valteki zapewne
hmm miałem to samo u mnie winne były wtryskiwacze, może u ciebie być podobnie lub też źle wyregulowana instalacja.lukaszb3 pisze:ale podczas trzymania pedału gazu w jednym położeniu auto delikatnie poszarpuje,
No ja właśnie podejrzewam źle wyregulowana instalacje. Bo gdy przelaczy się na LPG to strasznie przerywa podczas jazdy przez jakiś czas a na biegu jałowym chodzi ok tylko trochę nie równo. I słychać to terkotanie w środku auta a pod maską oprócz wtryskiwaczy nic nie słychać
[ Dodano: 2014-10-27, 10:32 ]
A jak wrzucić fotki?
[ Dodano: 2014-10-27, 10:32 ]
A jak wrzucić fotki?
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: