Raczej to pierwszeViteknt pisze:Odnośnie tego California Scents to można to kupić tylko w specjalistycznych sklepach czy gdzies w marketach też dostane?
[All] FAQ - kosmetyki samochodowe
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Planuje zakup polerki w granicach 300zł i w związku z tym pytanie do ludzi siedzących w temacie. Rotacja czy DA?? zakup ma być głównie z myślą o moich samochodach+kilku znajomych. Robota raczej bardziej maskująca czyli cleanery i AIO niż wieloetapowe korekty pasatami ( na moim aucie zostaje tylko maskowanie ) Trochę zagłębiłem się w temat i do takich robót większość poleca DA ze względu na łatwość pracy i małe ryzyko uszkodzenia lakieru tą polerką. Rotacja polecana jest bardziej do prac typowo korekcyjnych gdzie potrzeba mocnego cięcia. Może ktoś to potwierdzić?? <ok>
Czy maszyna Vander VPO709 jest warta uwagi??
Czy maszyna Vander VPO709 jest warta uwagi??
-
- Forum Audi 80
Widzę ze kolega też się zainteresował Vander VPO709 , mam rotacje i do tego chce kupić to DA właśnie . Odnośnie maszyny daje ona naprawdę radę jakl na tą cenę , nie oszukujmy się ale dobre DA chodzą po 700zł lub lepiej a ta za 300zł z groszem wypada naprawdę nieźle .Nie rozumiem kolego , dlaczego zostaje tylko maskowanie ? Ja tylko czekam na cieplejsze dni i swoją na początek tnę One Step pastą Urban Shine i ojca Alfę normalnie 3 etapową korektę , no i jeszcze auto jednej osoby Nie sądzę żeby nie dało sie usunąć u Cb rys , chyba ze masz dużo rudej . Odnośnie porównania maszyn ,
Rotacja , napewno jeżeli ktoś nie pracuje z głową to może coś zrobić z lakierem (ale musi być naprawdę kretynem żeby nie jeździć padem po elemencie tylko trzymać w jednym miejscu ) , rotacja lepiej Tnie czyli korekta rotacją jest łatwiejsza , można nakładać rotacją AIO i Cleaner lecz na DA robi się to o wiele łatwiej i nie ma takich obaw o pozostawienie hologramów co przy rotacji(lecz jeżeli robisz z głową i na dobrym padzie , też wszystko będzie git) , jeszcze odnośnie korekty w DA nie tnie ona tak mocno korekta trwa więcej , jest trochę trudniej ale oczywiście da się ją zrobić . Ja nie stoje za żadną maszyną , najlepiej jest miec to i to . Ja wybrałem rotacje bo trafiła się okazja za naprawdę super kase lecz na pewno DA do mnie też wpadnie żeby lżej się pracowało . Decyzja należy do Cb
[ Dodano: 2014-03-06, 01:08 ]
Wklejacie może zdjęcia swoich prac nad samochodami żeby rozwinąć temat
Rotacja , napewno jeżeli ktoś nie pracuje z głową to może coś zrobić z lakierem (ale musi być naprawdę kretynem żeby nie jeździć padem po elemencie tylko trzymać w jednym miejscu ) , rotacja lepiej Tnie czyli korekta rotacją jest łatwiejsza , można nakładać rotacją AIO i Cleaner lecz na DA robi się to o wiele łatwiej i nie ma takich obaw o pozostawienie hologramów co przy rotacji(lecz jeżeli robisz z głową i na dobrym padzie , też wszystko będzie git) , jeszcze odnośnie korekty w DA nie tnie ona tak mocno korekta trwa więcej , jest trochę trudniej ale oczywiście da się ją zrobić . Ja nie stoje za żadną maszyną , najlepiej jest miec to i to . Ja wybrałem rotacje bo trafiła się okazja za naprawdę super kase lecz na pewno DA do mnie też wpadnie żeby lżej się pracowało . Decyzja należy do Cb
[ Dodano: 2014-03-06, 01:08 ]
Wklejacie może zdjęcia swoich prac nad samochodami żeby rozwinąć temat
-
- Forum Audi 80
Pracuje z maszyną polerską Lare EPL 11+, pasty Scholla, 3M, Kocha, Pady Flexi, Urban, Scholl:) Ostatnio Pasta Scholl S17+ i pady Sholla i Flexi:)
[ Dodano: 2014-11-01, 14:46 ]
A kompletnie zapomniałem, dach w mojej Audi zrobiłem zaraz po kupnie:)
Pracowałem pastą 3M zielony korek i pad scholla Spider oraz pasta Kocha Antihologram oraz czerwony pad Urban.
Po jednym przejeździe.
przed...
w trakcie...
po...
[ Dodano: 2014-11-01, 14:46 ]
A kompletnie zapomniałem, dach w mojej Audi zrobiłem zaraz po kupnie:)
Pracowałem pastą 3M zielony korek i pad scholla Spider oraz pasta Kocha Antihologram oraz czerwony pad Urban.
Po jednym przejeździe.
przed...
w trakcie...
po...
-
- Forum Audi 80
Damian80b4LDZ, pastę wymywam IPA albo odtłuszczaczem silikonowym. Na zdjęciu co pracowałem to zaraz po przejeździe samą pastą od 3M, już nie pamiętam co i jak było. Dla mnie najlepszy finish daje pasta od Kocha. Pracowałem na pastach menzerny i je posiadam ale tu akurat sprawdzałem ten rodzaj past. Z sonaxem nigdy pracowałem i nie znam ich, od sonaxa mam jedynie QD