Panowie męczę się już od paru tygodni z moją 80, mianowicie po wymianie płynu chłodzącego na nowy a przy okazji też czujnika temperatury cieczy (ten przy głowicy) i czujnika w chłodnicy, nie mogę odpowietrzyć układu. Przed wymianą nie działał mi wskaźnik temperatury, ale co jakiś tam czas sprawdzałem po prostu czy wąż górny i dolny są gorące i było wszystko ok. Po przejechaniu paru km zaczynało ciepłym powietrzem wiać. A teraz przy założonym termostacie temperatura powyżej 100 a węże zimne.... Wymieniłem termostat bez rezultatu, łącznie już 3 przetestowałem. Bez termostatu problem nie występuje wiadomo długo się nagrzewa ale węże ciepłe chłodnica też a środku dmucha ciepłem. Paru znawców badało ten temat niestety większość z nich twierdzi że coś nie tak z uszczelką pod głowicą lub samą głowicą . Nie wiem czy to oni się mylą czy ja w każdym bądź układzie nie zauważyłem płynu w oleju ani odwrotnie płyn jaki wlany w układ taki też spuszczam auto nie dymi jakoś dziwnie masła na korku też nie ma. Zauważyłem że trochę płynu ubywa ale myślę że to jakaś mała nieszczelność na przewodach. Idzie zima, a nie chciałbym marznąć w samochodzie. Dodam jeszcze, że jak na moje oko nie ma ciśnienia w układzie przy 100 otwieram bez problemu zbiorniczek i nawet nie psyknie. Chyba opisałem cały problem. Czekam na jakieś podpowiedzi z waszej strony koledzy, może uda się bez zdejmowania głowicy