Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Renault megane 1.9 d ledwo zapala nierowbo chodzi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Renault megane 1.9 d ledwo zapala nierowbo chodzi

Post autor: masteretsam » 09 lis 2014, 13:01

Witam. Na silniku renault megane 1.9d z 96 roku zbudowałem sobie bugiego, i w samochodzie silnik pracwał elegancko a w bugim juz ledwo zipie na niskich obrotach, kopci jak smok, ale moc ma i idzi jak nalezy, ktos wie w czym problem?

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 09 lis 2014, 19:45

więcej danych proszę, zwykły muł, z komputerem itp, rozrząd w porządku jest ? od założenia tak ma ??

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 09 lis 2014, 20:08

Zwykły muł bez turbo, bez kompa zadnego teraz, w smochodzie jakis tam komp pewnie był bo pompa jest boszoska i sa tam jakies w niej kable ponoc od przyspieszacza zapłonu ale nie wiem dokładnie. Chodził tak od załozenia w bugim potem cos zaczeło strasznie klepac myslałem ze rozrzad sie przestawił znaczy ze pasek przeskoczył wiec probowałem przestaiwc samemu ale chyba przestawiłem w zla strone, najpierw zrobiłem kilka obrotów silnika kluczem i nie było zadnych kolizji, potem kreciłem rozrusznikiem i tez było git a jak odpalił to zaczeło całkiem cos klepac i pasek strzelił i 2 zawory wygieło. Teraz głowica jest po remoncie, nowa uszczelka elringa nowy pasek wszystko zlozone na fabryczne znaki i jest jeszcze gorzej niz było. I dalej cos klepie kolega twierdzi zo mogł sie którys korbowod przygrzac. dodam ze to klepanie nie powoduje spadku mocy i wystepuje pod obciazeniem, na wolnych obrotach nie klepie i przey delikatnym wkrecaniu na obroty tez nie.

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 09 lis 2014, 21:08

czyli tak działał dobrze w budzie, wyjąłeś silnik odłączyłeś kompa i przestał działać ?? nie było możliwości przestawienia rozrządu przy przekładce ? Ogólnie francuzy są do niczego, drogie części, słabe technicznie silniki ( siadają panewki )

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 09 lis 2014, 21:35

Ten komputer trochę steruje silnikiem. Bez niego też będzie chodzić ale głośno będzie pracował. Czy kolega ma jeden wtrysk z kablem tak jakby sterujący był? Miałem przypadek że w megane właśnie straciło się zasilanie na ten komputer. Nie grzały świece i głośno klekotał.

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 09 lis 2014, 23:05

Zaden wtrysk nie ma kabelków, rozrzad musi byc ustawiony dobrze bo na fabryczne znaki go ustawiałem. Co dotego ze frnacuz jest do dupy to sie zgadzam w 100% ale tylko takie auto sie udało wychaczyc za grosze.

Dzis niespodzianka, byłem sie przejechac i to klepanie ustało, samo z siebie a klepało naprawde dosc mocno i to nie były szklanki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl