[B4 2.3 NG] Wspawywanie ćwiartki
[B4 2.3 NG] Wspawywanie ćwiartki
Miałem dziś poważniejszą stłuczkę. Mam cabrio 93r 2.3 ng i muszę wspawać ćwiartkę prawy przód. Nie jest tak tragicznie ale fartuch w środku już się nie nadaje. Moje pytanie jest takie, czy pasował by tam od każdej 80 czy tylko od cabrio. Może też od coupe by wstawić ale tego już nie wiem. Dzięki z góry za odpowiedz.
- jacek199315
- Forum Audi 80
Witam,luk448 pisze:Nic nie spawaj tylko zezlomuj autko. Bo albo zabijesz Siebie albo kogoś gdy kiedyś sprzedaż autko. ćwiartki to można wypić ale nie spawac
Miałem dokładnie tak już napisać wczoraj ,ale obawiałem się że będzie to odebrane jako złośliwość,-a nie rozsądne-jedyne rozwiązanie sytuacji...
Co najmniej 20 letnia wymęczona już i tak konstrukcja cabrio ze spawem aż by się prosiła o nieszczęście.
Sprzedaj auto na części i za to kup drugie-bezpieczne.
Pozdrawiam.
To auto nie będzie sprzedawane tylko jako jeździdło na ciepłe dni. Mam do niego sentyment i choć wszyscy wyśmieją takie rozumowanie to ja i tak będę upierał się przy swoim. Wiem jakie konsekwencje niesie za sobą takie spawanie nie mniej jednak będę je robił. To też potrzebuję paru informacji...
Czy obojętne będzie od jakiej wersji silnikowej pochodzić będzie taka ćwiartka tak by pasowała do mocowań silnika?
Czy obojętne będzie od jakiej wersji silnikowej pochodzić będzie taka ćwiartka tak by pasowała do mocowań silnika?
Tak z ciekawości to zastanawiam się czy ćwiartka z anglika też by pasowała? Zastanawiam się również nad tym czy sprawa rocznika auta w tym przypadku ma znaczenie? Wyczytałem też że niestety nie każda będzie dobra. Chciałbym wiedzieć tak na 99% od czego będzie na pewno pasowała. Jest już styczeń i pora podłubać w garażu by na lato autko było sprawne.