[ b3 7A ]Kto pomoże w poskładaniu silnika:) potrzebne cześci
[ b3 7A ]Kto pomoże w poskładaniu silnika:) potrzebne cześci
A więc tak, od dłuższego czasu w wolnej chwili składam swoje Audi... trwa to już rok...więc jak widać chwil wolnych mało, no i w związku z tym troszkę mi się już pozapominało co mam na półce.. Ale do konkretów. Składany silnik to Klasyczne 7a które rozebrałem do rosołu i sobie pomalutku składam i dziś odkryłem taki oto problem, wałki rozrządu są raczej nie od tego modelu tylko od NM.... czy ktoś mi sprawdzi czy te wałki na pewno są różne jak i mostki ?
Może ktoś posiada na zbyciu ??
A już tak fajnie szło
Może ktoś posiada na zbyciu ??
A już tak fajnie szło
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
są różne, mają zupełnie inne czasy otwarcia. ACZKOLWIEK! NM miał 160 KM ale za to z 2.0, MUSIAŁ mieć za to ostrzejsze wałki, lecz mapa zapłonu była na pewno inna, niż 7A , dlatego też, jeśli chcesz mieć 100% pewnośc, że będzie wszystko grało , wymień to na wałki z 7A.
skąd wiesz, że to są wałki z 7A?
ps. kupuj kpl glowicę z 7A, docelowo będzie taniej.
Sprawa jest bardziej zagmatwana, oryginalny silnik z mojej Audi rozebrałem na części i porozwoziłem po specjalistach, w tym samym czasie na tej samej półce leżał rozebrany silnik z NM. Mineło trochę czasu i nie potrafię znaleść 2 wałków mostków oraz szklanek, wynika teraz że właśnie z głowicy 7a, zjadła je czarna amba i nie ma... Ale za to mam dużo cześci do NMLeo pisze:są różne, mają zupełnie inne czasy otwarcia. ACZKOLWIEK! NM miał 160 KM ale za to z 2.0, MUSIAŁ mieć za to ostrzejsze wałki, lecz mapa zapłonu była na pewno inna, niż 7A , dlatego też, jeśli chcesz mieć 100% pewnośc, że będzie wszystko grało , wymień to na wałki z 7A.
Masz jakieś namiary gdzie kupić ?!
a czy ktoś ma popychacze do 7a na półce i może mi zmierzyć wysokość ??
Milion spraw na głowie i już zgłupiałem, dla testu poskładałem silnik z wałkami NM efekt jest taki że wałki nie drgną a co poniektóre zawory przy krzywce uniesionej mimo wszystko są otwarte(delikatnie)... o co kaman ... pomocy bo zwariuje
Porównałem według ETKI 7a i NM
głowica ta sama
zawory te same
wałki inne
Jedyne czego nie mogę rozkminić to popychacze
Milion spraw na głowie i już zgłupiałem, dla testu poskładałem silnik z wałkami NM efekt jest taki że wałki nie drgną a co poniektóre zawory przy krzywce uniesionej mimo wszystko są otwarte(delikatnie)... o co kaman ... pomocy bo zwariuje
Porównałem według ETKI 7a i NM
głowica ta sama
zawory te same
wałki inne
Jedyne czego nie mogę rozkminić to popychacze
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- quattroBandit
- Audi 80 Klub