Zacznę przydługawym wstępem, ale chcę wprowadzić w temat, bo może ktoś zasugeruje coś lepszego niż ja wymyśliłem.. więc po kolei

Moje Audi to B3 silnik 1.6 PPna gazie- BLOS (przebieg około 460tys. km- choć silnik w środku wygląda super), skrzynia 5 biegowa. Na wiosnę robiłem uszczelkę pod głowicą, przy okazji wymiana rozrządu, szklanek, uszczelniacze, planowanie głowicy, no i się zaczęło. Gość co głowicę planował, mówił że miała duże wżery, troszkę je pospawał, i że powinno być ok.. niestety nie było. Po złożeniu okazało się że robi się kisiel w układzie chłodzenia, węże puchły dalej... Zalałem więc auto wodą by na płynie przyoszczędzić, a za auto miałem się zabrać przed zimą... no i przyszła zima- okazało się że woda zamarzła (dziwne było tylko -5 st. C). Co prawda udało się spuścić wodę jak postało w garażu, ale teraz są dziwne cykana (chyba z okolic pompy wody) do tego dochodzi ta uszczelka.
No i tu moje rozwiązane problemu- SWAP, tylko na co? Myślałem o ABT z B4- bo to już nowsza konstrukcja więc powinna troszkę jeszcze pośmigać. Tylko czy wszystko będzie pasować- myślę o kolektorach, układ dolotowy zostawię swój ( z uwagi na BLOS), no i mocowanie silnika, poza tym jak ze skrzynią-podejdzie ?