[80 B4] Obniżające sprężyny
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
Jakie sprężyny można zastosować na seryjne amortyzatory chodzi o obniżenie teraz mam zestaw eibach pro kit -20 ale jest to trochę za mało wiec szukam -40 albo 60/40 ale przy których trzeba zmienić amortyzatory na inne bardziej sportowe, nie chce zrobić betonu ale żeby auto poszło jeszcze niżej przy zachowaniu komfortu, ewentualnie proszę cos podrzucić jakiegoś linka z sieci ze sprzedażą czegoś ciekawego do Cabrioleta
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
nie ma żelaznej granicy przy której należy to zrobić, ale umownie stwierdzono na podstawie doświadczeń że na -40 da się jeszcze jeździć na seryjnych amortyzatorach, a na -60 powinno dać się już sportowe co wcale nie oznacza że będzie beton, będzie sztywniej, ale do betonu takiemu zestawowi jeszcze daleko
- MarianStefan
- Forum Audi 80
Hej Mam na oku sprężyny TaTechnix 60/40 i mam seryjne amortyzatory Jak myślicie, czy przy takim zestawie właściwości jezdne utrzymają się na takim samym poziomie jak dotychczas? No i czy -60 z przodu spowoduje u mnie wymianę amora za miesiąc, czy raczej mówimy o tym, że amory zamiast np. co 2 lata będę musiał wymieniać co półtora? Pozdrawiam serdecznie.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
z tego co wiem to przy obniżeniu większym niż -40 trzeba wymieniać tez amortyzatory ale raczej nie dlatego że szybko się zepsują ale dlatego że będą pracowały w innym zakresie i tak naprawdę nie będą spełniały swojego zadania. Koledzy bardziej obeznani zaraz napiszą chodź zdaje mi się że już pewnie jest o tym gdzieś napisane.MarianStefan pisze:Jak myślicie, czy przy takim zestawie właściwości jezdne utrzymają się na takim samym poziomie jak dotychczas?