[1.9 TDI] Podłaczenie turbo
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Re: [1.9 MTDI] Podłaczenie turbo pod serwo
Nie jestem expertem od zmiennej geometri ,bo trzymam się od tego upierdliwego wynalazku z daleka ...ale wiem jak to wszystko działa ...więc żeby ci turbina zaczęła normalnie dmuchać ,musisz spowodowac żeby cięglo od kierownic było wciagnięte przez gruszkę na max ,kierownice spalin są wtedy w pozycji max zamknietej ,czyli doładowanie jest na maxa ....podłącz gruszkę do podciśnienia przy serwo .Do 2,5 tys raczej nie bedzie ładowało tyle żeby się o to martwić ,tym bardziej że masz słabiutką pompe :roll: zupełnie nie nadającą się do tego silnika ....więc raczej turbina nie będzie miała się czym rozbujać .Załóż wiec sobie manometr i obserwuj na bierząco doładwowanie ....żadnymi zaworami manualnymi, raczej nie wysterujesz prawidłowo turbiny o zmiennej geometrisrebrnastrzala pisze:Mam pytanie czy jak podlacze moja gruszke ze zdjecia pod serwo + zawor mbc + wskaznik podcisnienia to zda to egzamin i turbo sie odezwie ?
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Gruszki które "pchają ",są sterowane ciśnieniem i są od zwykłych turbin z regulacją ciśnienia klapą upustową ...''ciągnace " czyli sterowane podcisnieniem są przy turbinach o zmiennej geometri i sterują pracą kierownic spalin ...a swoją drogą to widać że ten "rzeżbiarz " miał ''duże ''pojecie o tym co robi :roll: skoro do turbiny ze zmienną geometrią ,zapakował gruszkę ciśnieniową ze zwykłego turbo i podpiął pod ciśnienie :roll: ...miszczu jakich małosrebrnastrzala pisze:dzis nowa gruszka i dziala wlasnie na zasadzie ze ciagnie cieglo kierownic do gory bo moja stara gruszka pchala na dol.
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Kontakt: