Witam.
Mam duży pobór prądu w swoim avancie, Pomiar multimetrem na 10A pokazał wynik 0.1 czyli na poziomie 1 ampera, dużo, akumulator zjada w tydzień, wyciągając bezpieczniki okazało się iż odpowiedzialny jest za to 4 bezpiecznik od lewej. Odpowiada on za autoalarm, oświetlenie wnętrza, wskazania komputera i zegarek. Podpowiedzcie proszę jak rozwiązać problem, podejrzewam iż autoalarm pobiera taką ilość ale pewności nie mam. Nie wiem gdzie jest centralka autoalarmu i czy grzebanie tam własnoręcznie w celu np odłączenia nie spowoduje jakiegoś bałaganu.
Pozdrawiam
[B4 2.6 ABC] Duży pobór prądu
- jacek199315
- Forum Audi 80
z matmy jestem slaby ale jeżeli ustawiłeś na 10a a wyszło ci 0.1 to wyszła ci jedna dziesiąta a nie 1 a czyli 1% a nie 10% taki pobór jest normalny jeżeli alarm jest uzbrojony załącza przekaźniki np od odcięcia zapłonu itp.kaco pisze:Pomiar multimetrem na 10A pokazał wynik 0.1 czyli na poziomie 1 ampera
jezeli alarm jest fabryczny to najstarsi górale nie wiedzą ale teoretycznie gdzieś nad półka nad kolanami kierowcy tam takie rzeczy ładująkaco pisze:Nie wiem gdzie jest centralka autoalarmu
zależy gdzie i jak to jest podpiętekaco pisze:i czy grzebanie tam własnoręcznie w celu np odłączenia nie spowoduje jakiegoś bałaganu
a aku w jakim stanie ?kaco pisze:akumulator zjada w tydzień
Akumulator dobry, na odłączonej klemie nie rozładowuje się, co do miernika to ustawiając na 10 A wynik trzeba przemnożyć przez taka wartość czyli 0,1 A x 10 = 1. czytając inne posty o pomiarach w necie, to tak ludziska piszą ale pewności nie mam. Co do poboru to tak jaj piszesz, jeżeli by było 1 % czy 10 mA to by w tydzień akumulatora nie wyczerpało. Po za tym jak stoi w garażu otwarty, czyli alarm nie uzbrojony to też pobierajacek199315 pisze:z matmy jestem slaby ale jeżeli ustawiłeś na 10a a wyszło ci 0.1 to wyszła ci jedna dziesiąta a nie 1 a czyli 1% a nie 10% taki pobór jest normalny jeżeli alarm jest uzbrojony załącza przekaźniki np od odcięcia zapłonu itp.kaco pisze:Pomiar multimetrem na 10A pokazał wynik 0.1 czyli na poziomie 1 amperajezeli alarm jest fabryczny to najstarsi górale nie wiedzą ale teoretycznie gdzieś nad półka nad kolanami kierowcy tam takie rzeczy ładująkaco pisze:Nie wiem gdzie jest centralka autoalarmuzależy gdzie i jak to jest podpiętekaco pisze:i czy grzebanie tam własnoręcznie w celu np odłączenia nie spowoduje jakiegoś bałaganua aku w jakim stanie ?kaco pisze:akumulator zjada w tydzień
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH