A może to w czymś pomoże,pliki osc z dzisiejszego poranka

ja ze spalaniem mam w sumie podobnie od 9,5 do 10,5 zależy od nogi ale zwykle 10 nie przekracza w mieście nawet i 14 przy krótkich odcinkachjugo007 pisze:założony gaz STAG 4 eco parownik i wtryski AC spalanie trasa 10,5 litra po miejscu 12 litrów temp przełączania na gaz 20st
Nie raz już pisałem, że Valteki to syf. Do Tico se mogą zakładać ale nie do ABK <ok>PieterB pisze:Spieszę donieść że auto przestało szarpać na zimnym z rana i dużo równiej pracuje chodź nie jest ideał bo na bp chodzi lepiej ale tu może być wina źle nawierconego kolektora przynajmniej tak stwierdził aldi.
Także wymiana wtryskiwaczy na OMVL FAST pomogła, valtek to zło dla abk.
Jeszcze raz wielkie![]()
![]()
![]()
![]()
dla aldi'ego za pomoc.
Zapewne dobrze podłączona sonda może poprawić pracę na gazie. Mi spalał 10-11L LPG po mieście (bez zbytnich szaleństw i to po Katowicach). W trasie osiągalne było okolice 8L. Tak więc te 2L spokojnie powinieneś urwać <ok>jugo007 pisze:witam wszystkich czytam i szukam czy sonda do sekwencji musi być podłączona w mojej drugiej nuni ABK AWANT quattro mam od 2 miesięcy założony gaz STAG 4 eco parownik i wtryski AC spalanie trasa 10,5 litra po miejscu 12 litrów temp przełączania na gaz 20st nic nie szarpie obroty idealne ciekawi mnie tylko że niema podłączonej sondy gazownik twierdzi że nie trzeba jest kabel wolny wystarczy podłączyć kusi mnie aby to zrobić i tu pytanie co na tym zyskam i czy trzeba to jeszcze gdzieś odblokować w sterowniku gazu aby widział sondę
no nie wiem możliwe nie pamiętam jak było wcześniej bo wszystkie zapisane pliki poooszły w polskęFrancis1982 pisze:Może jak pojawiły się niskie temperatury membranki w parowniku dały o sobie znać?
ok 40 tyś,Francis1982 pisze:Ile parownik ma już nalatane? Plus trywialne rzeczy typu filtry (ciekły i lotny).
1,15 na ciepłym a na zimnym 1,30 nawetFrancis1982 pisze:Dla OMVL jakie masz 1.20 - 1.25 to chyba optimum.
u mnie :?: nie zero błędówSatar pisze:A może pod Vagiem daje [sporadycznie błąd 00552 G29 31-00]?
a co to takiego :?:Satar pisze:Może ta czujka pod wtryskiem do czyszczenia lub wymiany?