Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ACE+] 1994 competition michau'a :) recaro S2 str.4

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klife » 22 gru 2014, 21:30

Stasiu z Tobą dopiero jak zmienię wtryski itp a narazie z ori Ace mogę ;P

michau_cee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michał
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.0 ACE
Kontakt:

Post autor: michau_cee » 22 gru 2014, 22:36

to ACE nie jest ori ;)
no i wleciała kierownica :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 23 gru 2014, 08:19

Tak Cyprian przypominam że to ace jest po modach ma zmienione walki stożek ma podtlenek i digi jedynie nie wystrojone wiec to nie serja ale może serje trzyma te 140. Koni

michau_cee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: michau_cee » 23 gru 2014, 12:14

Powiem Wam szczerze ze do marki sie nie zniechecam ale do "sympatykow" tak :)
skoro uwazacie ze ten silnik to takie gowno, to dlaczego to jeszcze jeździ? dlaczego pali mniej niz slyszalem? nie wiem, ja jestem zadowolony z tego motoru i mam zamiar poki co go uzytkowac :) A i nie dziwcie sie ze wy.....je Wam panewke silnik jak jedziecie przez x czasu 200-220 z butem w podlodze ;).
Glupoty ludzkiej nie tlumaczy sie bledem konstrukcyjnym silnika ACE :lol:
a jeżeli jedynie uznawany i "zajebiaszczy" silnik to sławetne TDI to powodzenia, wole inne rozwiazania.
Dodam ze 5 lat przejeździlem polonezem 1.4 i choc wielu mowilo ze to silnik z papieru itp to po ponad 50tys km ciezkieeeeej nogi i LPG po odpaleniu w mrozie nawet nie zaklepal popychaczami i nie kopcil ;) wole inne rozwiazania niz wszyscy dlatego moj polonez wygladal tak:
Obrazek
Obrazek

[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-12-23, 15:49 ]
michau_cee, jeszcze raz użyjesz takiego słownictwa a przestanie być miło :!: , no nie widzę powodu do obrażania kogokolwiek :!:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2014, 15:52 przez michau_cee, łącznie zmieniany 2 razy.

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 23 gru 2014, 13:16

Groźny poldek :mrgreen: A na zdjęciu wyżej moja ulubiona woda biedronkowa!! <ok>

Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klife » 23 gru 2014, 15:14

Zacznijmy od tego ze masz 21 lat i przesiadles sie z poldka na audi 80, na forum jestes od 3 miesiecy i masz zaczynasz sie rzucac do ludzi ktorzy zjedli zeby na tych autach i na tych silnikach. To ze niektore ace jeszcze jezdza nie zmienia faktu ze to gowno tak samo jak 2.5 tdi v6, tez jezdza i znajda sie tacy co zachwalaja.
Nikt nie wspominal ze tdi czy jakikolwiek inny silnik jest ok tylko dawali Ci dobre rady zebys w niego nie pakowal kasy. Ledwo kupiles auto i kozaczysz a tak sie sklada ze jest conajmniej kilka osob ktorzy lepiej znaja to konkretne auto i nawet widza ktora cwiartka zostawa w nim wstawiona...
Poza tym jezdzenie 200km/h jest czyms dziwnym? silniki maja wytrzymywac takie predkosci i nie widze tu nic nadzwyczajnego. Jak chcesz sobie narobic wrogow na poczatku swojej forumowej kariery to jestes na dobrej drodze tak sie zachowujac i piszac o innych ze sa "glupkami"

Twoje zabawki i Twoje decyzje, Twoj hajs, zobaczymy jak dlugo bedziesz taki cwany

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 23 gru 2014, 15:38

Tak fak jestem glupkiem dbalem chuchalem firse pakowakem na zimnym nie palowalelem jadąc odcinek 38 km naginalem ile się dało v-max i co i panewka poszła to fak jestem głupi mogłem jechać 90 może żył by jeszcze tylko co z innymi co im panewka poszła a nie upalali przywolam tu slonika tez dbał i się mu posral zresztą szkoda gadać...

michau_cee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: michau_cee » 23 gru 2014, 16:45

klife pisze: i masz zaczynasz sie rzucac do ludzi ktorzy zjedli zeby na tych autach i na tych silnikach. To ze niektore ace jeszcze jezdza nie zmienia faktu ze to gowno tak samo jak 2.5 tdi v6, tez jezdza i znajda sie tacy co zachwalaja.
nie rzucam sie tylko spiny ze to gowno jeszcze jeździ itp troche mnie dziwia ;) najwiekszym fanem audi jest ten co posiada TDI - niestety tak wychodzi z Waszego punktu widzenia, a to widac od razu, bo nie jestem na pierwszym forum i nie byl to moj pierwszy spot, bo zajmuje sie tym od kilku dobrych lat nie mowiac o tym ze jeden z ogolnopolskich zlotow FSO pomagalem organizowac ;)
klife pisze:Nikt nie wspominal ze tdi czy jakikolwiek inny silnik jest ok tylko dawali Ci dobre rady zebys w niego nie pakowal kasy.
Ok, ja te rady uslyszalem na zywo i spoko, mam wrazenie ze odkladanie na 1.8T bedzie lepszym rozwiazaniem aczkolwiek poki co planuje jeździć tym co jest.
klife pisze:Poza tym jezdzenie 200km/h jest czyms dziwnym? silniki maja wytrzymywac takie predkosci i nie widze tu nic nadzwyczajnego.
tylko nie rozumiem tego skoro ja auto kupilem do jazdy na codzien, do tluczenia a nie na zloty tuningowe i 1/4 mili ;) na drogach powiem szczerze ze na jeżdżenie w okolicahc 200km\h to nie ma za wiele miejsc, tak szczerze mowiac ;) wiecej niz 140-160 nie jeżdże tym autem raczej :)
do zabaw typu pałowanie rżnięcie aż panewki obraca kupuje sobie inne auto :lol:
zobaczymy z czasem co będzie, jeżeli faktycznie to taki nie wypal no to się zrobi swapa. tylko dlaczego od razu wyjeżdżać z takimi tekstami ze to gowno itp?

Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klife » 23 gru 2014, 22:52

CHlopie nie zamierzam sie wdawac w Toba w bezsensowne dyskusje i nie jestem fanem TDI to po pierwsze i jak wiekszosc moje auto sluzy na codzien i robie po 30+tys km nim rocznie z czego wiekszosc na glebie i niskim profilu w tym Chorwacja itp, czy to tym czy poprzednim czy kazdym innym. A co ma organizacja zlotow FSO do tego silnika? Ja bylem misterem w przedszkolu na mydlicach ;]

Baw sie dalej ale potem nie dziw sie jak inni nie beda chetni do pomocy jak zaczniesz jej potrzebowac, dalesze dyskusje jak chcesz ze mna prowadzic zapraszam na zywo <piwo>

michau_cee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: michau_cee » 28 gru 2014, 13:50

Dzisiaj dorzucam swieze foto ;) niestety przy montazu kierownicy okazalo sie ze klakson nie bedzie dzialac bo potrzebuje przelacznik pod kierownice z "ringiem" dla klaksonu... to znaczy ze mam szukac od B3 czy cos ? chcialme od razu pod komputer przelacznik, czy istnieje taka konfiguracja albo da sie takie cos poskladac czyli manetka wycieraczek do sterowania Ac/bc i jednoczesnie zeby byl ten ring dla klaksonu?
dotarly takze biale kierunki, jeszcze montaz odswiezonych halogenow ktore w srodku beda srebrne i mysle ze etap oswietlenia z przodu bedzie zamkniety ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
po wymianie czujnika ciśnienia oleju [cale 11zł :lol: ] wycieki oleju ustaly i ku smutku osob z forum audi nie wpiernicza oleju, zrobione prawue 3000km od zakupu i prężnie jeździ, dajac tez sporo frajdy na przymarznietych miejscach i sniegu <ok> competition jak najbardziej jest ok 8-)

Awatar użytkownika
DaMaGe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DaMaGe » 28 gru 2014, 15:49

po felgi dzwoniłeś ?? :P

michau_cee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: michau_cee » 28 gru 2014, 16:12

Tak ale chyba odpuszcze :) juz po "heblowaniu" na polonezach stwierdzilem ze poszukam czegos ladniejszego, poza tym mysle o polerce rantu :-P

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 28 gru 2014, 16:55

Wiec tak do twojej wiadomości to potrzebna ci inna obudowa pająka a nie pająk z ringiem a co do ACE to naprawde demon mocy i prędkości a skoro przesiadłeś się z poldona to musiało cie naprade zaskoczyc competition ciekaw jestem tego + ale pewnie nie predko pojedziesz na hamownie jak wycieki ustały to bardzo dobrze ale tylko w jednej kwestii Ekologi bo kleksów nie zostawia twoje auto ...

michau_cee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: michau_cee » 18 sty 2015, 12:46

no i compi wbrew super złej opinii jeździ wysmienicie :) kolejna trasa za nami zbliza sie 4k km od zakupu i jest ok :)
wreszcie byla okazja na autostradzie[oczywiscie autobahnie hahahah] przetestowac co potrafi, coz 220km\h i szla jeszcze dalej :mrgreen:
wypucowałem ją ostatnio, zerwalem naklejki, doszła brakujaca kratka do zderzaka :)
Obrazek
Obrazek
i przywiozlem takze nowe koło :)
wymaga odnowy i dekielkow, ale za tak smieszne pieniadze nie kupilby nikt :lol:
Obrazek
Obrazek
udalo sie takze naprawic modul el szyb bo dzialaly kiedy chcialy. Wzmacniacz do subwoofera tez wlasnie konczy sie naprawiac, bedzie czym zagrac <urodziny> <urodziny>

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 21 sty 2015, 16:07

Bronek27 pisze:z tego remontu to tylko głowica jak dobrze pamiętam i jeszcze kilka filmików u Andrzeja :) niech ci służy jak najdłużej :)
Quattro właśnie do tego służy zimą. Kto ma quattro ten wie :mrgreen:
Żebyś widział co swego czasu robiłem swoim :mrgreen: :mrgreen:

Kolego nie przejmuj się negatywnymi komentarzami. Grunt że auto służy i cieszy. Olej i tyle i nie wspominaj o nich w każdym poście, bo faktycznie wrogów sobie narobisz a masz fajne autko.
Możesz zrobić foto silnika oraz kompa od silnika ? Digi. Chce zobaczyć jak to jest zrobione.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl