[80 B4 ACE+] 1994 competition michau'a :) recaro S2 str.4
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Powiem Wam szczerze ze do marki sie nie zniechecam ale do "sympatykow" tak
skoro uwazacie ze ten silnik to takie gowno, to dlaczego to jeszcze jeździ? dlaczego pali mniej niz slyszalem? nie wiem, ja jestem zadowolony z tego motoru i mam zamiar poki co go uzytkowac A i nie dziwcie sie ze wy.....je Wam panewke silnik jak jedziecie przez x czasu 200-220 z butem w podlodze .
Glupoty ludzkiej nie tlumaczy sie bledem konstrukcyjnym silnika ACE :lol:
a jeżeli jedynie uznawany i "zajebiaszczy" silnik to sławetne TDI to powodzenia, wole inne rozwiazania.
Dodam ze 5 lat przejeździlem polonezem 1.4 i choc wielu mowilo ze to silnik z papieru itp to po ponad 50tys km ciezkieeeeej nogi i LPG po odpaleniu w mrozie nawet nie zaklepal popychaczami i nie kopcil wole inne rozwiazania niz wszyscy dlatego moj polonez wygladal tak:
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-12-23, 15:49 ]
michau_cee, jeszcze raz użyjesz takiego słownictwa a przestanie być miło :!: , no nie widzę powodu do obrażania kogokolwiek :!:
skoro uwazacie ze ten silnik to takie gowno, to dlaczego to jeszcze jeździ? dlaczego pali mniej niz slyszalem? nie wiem, ja jestem zadowolony z tego motoru i mam zamiar poki co go uzytkowac A i nie dziwcie sie ze wy.....je Wam panewke silnik jak jedziecie przez x czasu 200-220 z butem w podlodze .
Glupoty ludzkiej nie tlumaczy sie bledem konstrukcyjnym silnika ACE :lol:
a jeżeli jedynie uznawany i "zajebiaszczy" silnik to sławetne TDI to powodzenia, wole inne rozwiazania.
Dodam ze 5 lat przejeździlem polonezem 1.4 i choc wielu mowilo ze to silnik z papieru itp to po ponad 50tys km ciezkieeeeej nogi i LPG po odpaleniu w mrozie nawet nie zaklepal popychaczami i nie kopcil wole inne rozwiazania niz wszyscy dlatego moj polonez wygladal tak:
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-12-23, 15:49 ]
michau_cee, jeszcze raz użyjesz takiego słownictwa a przestanie być miło :!: , no nie widzę powodu do obrażania kogokolwiek :!:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2014, 15:52 przez michau_cee, łącznie zmieniany 2 razy.
Zacznijmy od tego ze masz 21 lat i przesiadles sie z poldka na audi 80, na forum jestes od 3 miesiecy i masz zaczynasz sie rzucac do ludzi ktorzy zjedli zeby na tych autach i na tych silnikach. To ze niektore ace jeszcze jezdza nie zmienia faktu ze to gowno tak samo jak 2.5 tdi v6, tez jezdza i znajda sie tacy co zachwalaja.
Nikt nie wspominal ze tdi czy jakikolwiek inny silnik jest ok tylko dawali Ci dobre rady zebys w niego nie pakowal kasy. Ledwo kupiles auto i kozaczysz a tak sie sklada ze jest conajmniej kilka osob ktorzy lepiej znaja to konkretne auto i nawet widza ktora cwiartka zostawa w nim wstawiona...
Poza tym jezdzenie 200km/h jest czyms dziwnym? silniki maja wytrzymywac takie predkosci i nie widze tu nic nadzwyczajnego. Jak chcesz sobie narobic wrogow na poczatku swojej forumowej kariery to jestes na dobrej drodze tak sie zachowujac i piszac o innych ze sa "glupkami"
Twoje zabawki i Twoje decyzje, Twoj hajs, zobaczymy jak dlugo bedziesz taki cwany
Nikt nie wspominal ze tdi czy jakikolwiek inny silnik jest ok tylko dawali Ci dobre rady zebys w niego nie pakowal kasy. Ledwo kupiles auto i kozaczysz a tak sie sklada ze jest conajmniej kilka osob ktorzy lepiej znaja to konkretne auto i nawet widza ktora cwiartka zostawa w nim wstawiona...
Poza tym jezdzenie 200km/h jest czyms dziwnym? silniki maja wytrzymywac takie predkosci i nie widze tu nic nadzwyczajnego. Jak chcesz sobie narobic wrogow na poczatku swojej forumowej kariery to jestes na dobrej drodze tak sie zachowujac i piszac o innych ze sa "glupkami"
Twoje zabawki i Twoje decyzje, Twoj hajs, zobaczymy jak dlugo bedziesz taki cwany
Tak fak jestem glupkiem dbalem chuchalem firse pakowakem na zimnym nie palowalelem jadąc odcinek 38 km naginalem ile się dało v-max i co i panewka poszła to fak jestem głupi mogłem jechać 90 może żył by jeszcze tylko co z innymi co im panewka poszła a nie upalali przywolam tu slonika tez dbał i się mu posral zresztą szkoda gadać...
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie rzucam sie tylko spiny ze to gowno jeszcze jeździ itp troche mnie dziwia najwiekszym fanem audi jest ten co posiada TDI - niestety tak wychodzi z Waszego punktu widzenia, a to widac od razu, bo nie jestem na pierwszym forum i nie byl to moj pierwszy spot, bo zajmuje sie tym od kilku dobrych lat nie mowiac o tym ze jeden z ogolnopolskich zlotow FSO pomagalem organizowacklife pisze: i masz zaczynasz sie rzucac do ludzi ktorzy zjedli zeby na tych autach i na tych silnikach. To ze niektore ace jeszcze jezdza nie zmienia faktu ze to gowno tak samo jak 2.5 tdi v6, tez jezdza i znajda sie tacy co zachwalaja.
Ok, ja te rady uslyszalem na zywo i spoko, mam wrazenie ze odkladanie na 1.8T bedzie lepszym rozwiazaniem aczkolwiek poki co planuje jeździć tym co jest.klife pisze:Nikt nie wspominal ze tdi czy jakikolwiek inny silnik jest ok tylko dawali Ci dobre rady zebys w niego nie pakowal kasy.
tylko nie rozumiem tego skoro ja auto kupilem do jazdy na codzien, do tluczenia a nie na zloty tuningowe i 1/4 mili na drogach powiem szczerze ze na jeżdżenie w okolicahc 200km\h to nie ma za wiele miejsc, tak szczerze mowiac wiecej niz 140-160 nie jeżdże tym autem raczejklife pisze:Poza tym jezdzenie 200km/h jest czyms dziwnym? silniki maja wytrzymywac takie predkosci i nie widze tu nic nadzwyczajnego.
do zabaw typu pałowanie rżnięcie aż panewki obraca kupuje sobie inne auto :lol:
zobaczymy z czasem co będzie, jeżeli faktycznie to taki nie wypal no to się zrobi swapa. tylko dlaczego od razu wyjeżdżać z takimi tekstami ze to gowno itp?
CHlopie nie zamierzam sie wdawac w Toba w bezsensowne dyskusje i nie jestem fanem TDI to po pierwsze i jak wiekszosc moje auto sluzy na codzien i robie po 30+tys km nim rocznie z czego wiekszosc na glebie i niskim profilu w tym Chorwacja itp, czy to tym czy poprzednim czy kazdym innym. A co ma organizacja zlotow FSO do tego silnika? Ja bylem misterem w przedszkolu na mydlicach ;]
Baw sie dalej ale potem nie dziw sie jak inni nie beda chetni do pomocy jak zaczniesz jej potrzebowac, dalesze dyskusje jak chcesz ze mna prowadzic zapraszam na zywo
Baw sie dalej ale potem nie dziw sie jak inni nie beda chetni do pomocy jak zaczniesz jej potrzebowac, dalesze dyskusje jak chcesz ze mna prowadzic zapraszam na zywo
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzisiaj dorzucam swieze foto niestety przy montazu kierownicy okazalo sie ze klakson nie bedzie dzialac bo potrzebuje przelacznik pod kierownice z "ringiem" dla klaksonu... to znaczy ze mam szukac od B3 czy cos ? chcialme od razu pod komputer przelacznik, czy istnieje taka konfiguracja albo da sie takie cos poskladac czyli manetka wycieraczek do sterowania Ac/bc i jednoczesnie zeby byl ten ring dla klaksonu?
dotarly takze biale kierunki, jeszcze montaz odswiezonych halogenow ktore w srodku beda srebrne i mysle ze etap oswietlenia z przodu bedzie zamkniety
po wymianie czujnika ciśnienia oleju [cale 11zł :lol: ] wycieki oleju ustaly i ku smutku osob z forum audi nie wpiernicza oleju, zrobione prawue 3000km od zakupu i prężnie jeździ, dajac tez sporo frajdy na przymarznietych miejscach i sniegu <ok> competition jak najbardziej jest ok 8-)
dotarly takze biale kierunki, jeszcze montaz odswiezonych halogenow ktore w srodku beda srebrne i mysle ze etap oswietlenia z przodu bedzie zamkniety
po wymianie czujnika ciśnienia oleju [cale 11zł :lol: ] wycieki oleju ustaly i ku smutku osob z forum audi nie wpiernicza oleju, zrobione prawue 3000km od zakupu i prężnie jeździ, dajac tez sporo frajdy na przymarznietych miejscach i sniegu <ok> competition jak najbardziej jest ok 8-)
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wiec tak do twojej wiadomości to potrzebna ci inna obudowa pająka a nie pająk z ringiem a co do ACE to naprawde demon mocy i prędkości a skoro przesiadłeś się z poldona to musiało cie naprade zaskoczyc competition ciekaw jestem tego + ale pewnie nie predko pojedziesz na hamownie jak wycieki ustały to bardzo dobrze ale tylko w jednej kwestii Ekologi bo kleksów nie zostawia twoje auto ...
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no i compi wbrew super złej opinii jeździ wysmienicie kolejna trasa za nami zbliza sie 4k km od zakupu i jest ok
wreszcie byla okazja na autostradzie[oczywiscie autobahnie hahahah] przetestowac co potrafi, coz 220km\h i szla jeszcze dalej :mrgreen:
wypucowałem ją ostatnio, zerwalem naklejki, doszła brakujaca kratka do zderzaka
i przywiozlem takze nowe koło
wymaga odnowy i dekielkow, ale za tak smieszne pieniadze nie kupilby nikt :lol:
udalo sie takze naprawic modul el szyb bo dzialaly kiedy chcialy. Wzmacniacz do subwoofera tez wlasnie konczy sie naprawiac, bedzie czym zagrac <urodziny> <urodziny>
wreszcie byla okazja na autostradzie[oczywiscie autobahnie hahahah] przetestowac co potrafi, coz 220km\h i szla jeszcze dalej :mrgreen:
wypucowałem ją ostatnio, zerwalem naklejki, doszła brakujaca kratka do zderzaka
i przywiozlem takze nowe koło
wymaga odnowy i dekielkow, ale za tak smieszne pieniadze nie kupilby nikt :lol:
udalo sie takze naprawic modul el szyb bo dzialaly kiedy chcialy. Wzmacniacz do subwoofera tez wlasnie konczy sie naprawiac, bedzie czym zagrac <urodziny> <urodziny>
Quattro właśnie do tego służy zimą. Kto ma quattro ten wie :mrgreen:Bronek27 pisze:z tego remontu to tylko głowica jak dobrze pamiętam i jeszcze kilka filmików u Andrzeja niech ci służy jak najdłużej
Żebyś widział co swego czasu robiłem swoim :mrgreen: :mrgreen:
Kolego nie przejmuj się negatywnymi komentarzami. Grunt że auto służy i cieszy. Olej i tyle i nie wspominaj o nich w każdym poście, bo faktycznie wrogów sobie narobisz a masz fajne autko.
Możesz zrobić foto silnika oraz kompa od silnika ? Digi. Chce zobaczyć jak to jest zrobione.