Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Sugestie i problemy z forum

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 28 gru 2014, 22:23

juz dawno o tym pisalem...ale slowo rownosc na tym forum nie istnieje..przeciez tu nie chodzi o prace moderatora..wystarczy ustawic opcje ze tylko autor moze odpowiadac w tematach w tym dziale i tyle.nie ma zbednej dyskusji a moder moze w kazdym momencie i tak skasowac ogloszenie..zreszta powoli tych ogloszen robi sie naprawde malo..jak do tego mialo to doprowadzic to doprowadzilo..z ludzmi po olx sie rozmawia i po jakims czasie sie dochodzi do wniosku ze sie zna czlowieka z forum i mozna bylo duzo szybciej i z duza wieksza doza zaufania podejsc..

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 28 gru 2014, 22:41

Rychu82 pisze: według mnie wyglada to tak "najpierw my zobaczymy czy potrzebujemy a reszta niech sie buja i sprzedajacy tez niech czeka bo i tak nie ma wyjscia"

a tak w temacie.
to moze rowne szanse dla wszystkich w korzystaniu z giełdy?
tomkom1 pisze:juz dawno o tym pisalem...ale slowo rownosc na tym forum nie istnieje.
Wybaczcie, ale normalnie już się niedobrze robi od tych Waszych teorii spiskowych. Podacie choć jeden przykład, który potwierdzi zasadność Waszych podejrzeń? Posiada ktoś dowód na to?
Admini/Moderatorzy, czy ktoś z Was kiedyś wykorzystał swoje uprawnienia i kupił coś w ogłoszeniach "spod lady"?

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 28 gru 2014, 22:51

czy nie uwazasz ze poprostu warto unikac takich sytuacji?po co ma cos takiego rodzic domysly?

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 28 gru 2014, 23:15

Zaraz, zaraz... Jakoś mi się nie wydaje, żeby admini/moderatorzy chcieli brać coś ''z pod lady'', ale może po prosu powinni traktować dział giełdy z większym zainteresowaniem? Nie chcę tu mieszać, ale po prostu wchodząc na forum widać ostatnio dodane tematy [w tym również giełdy] i każdy widzi początek nazwy tematu więc może wejść jeżeli to go zainteresuje, ale jeżeli admin bądź mod tego nie zaakceptuje to nić więcej się nie dowie. Dlatego moja prośba jest taka, żeby osoby odpowiedzialne za giełdę starały się na bieżąco sprawdzać ten dział ogłoszeń PKA80? Sam się ostatnio upomniałem o zaakceptowanie mojego ogłoszenia, ale nie mam tego nikomu za złe bo wszyscy jesteśmy ludźmi :mrgreen: i wątpię, żeby ktoś z administracji próbował coś kupić ''spod lady'' <ok>
Ostatnio zmieniony 28 gru 2014, 23:19 przez Wertyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 28 gru 2014, 23:16

IC69 pisze:
Rychu82 pisze: według mnie wyglada to tak "najpierw my zobaczymy czy potrzebujemy a reszta niech sie buja i sprzedajacy tez niech czeka bo i tak nie ma wyjscia"

a tak w temacie.
to moze rowne szanse dla wszystkich w korzystaniu z giełdy?
tomkom1 pisze:juz dawno o tym pisalem...ale slowo rownosc na tym forum nie istnieje.
Wybaczcie, ale normalnie już się niedobrze robi od tych Waszych teorii spiskowych. Podacie choć jeden przykład, który potwierdzi zasadność Waszych podejrzeń? Posiada ktoś dowód na to?
Admini/Moderatorzy, czy ktoś z Was kiedyś wykorzystał swoje uprawnienia i kupił coś w ogłoszeniach "spod lady"?
IC69, to nie załatwi kwestii podejrzeń..
tomkom1 pisze:czy nie uwazasz ze poprostu warto unikac takich sytuacji?po co ma cos takiego rodzic domysly?
IC69,

tak jak to napisal tomkom1

na pewno nie jesteśmy sami myslac tak bo to jednak wyglada dziwnie, że coś wisi i mimo kiludziesieciu wyswietleń nie ma decyzji.....ok,moze nie dodał zdjecia albo ceny, ale sa tez aukcjie z dopiskiem dodaj cene czy tam innego elemntu zaspokojajacego regulamin....... moze jakies ultimatum , decyzja o wypuszczeniu na okres "do poprawy" jesli nikt gołej baby nie wkleil a ma bledy lub nie robi tego pierwszy raz i zalatuje od niego sztosem

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 28 gru 2014, 23:20

Jak już każdy piszę swoje 3 grosze to też dorzucę swoje.

Z tym faworyzowaniem to trochę bezsens bo wątpię że akurat zieloni robią interesy na tych aukcjach... ale z dodawaniem na czas to faktycznie śmiech na sali, powinien być wyznaczony jeden/dwóch zielonych od działu kupię/sprzedam którzy w miarę na bieżąco będą to wszystko ogarniać. No i ten wymóg do linku na olx to też śmiech na sali bo konto zakładają tam nawet oszuści.

Powinno być beż żadnych akceptowań tylko dodajesz to się pojawia, potem egzekwowane jest przez zielonego, a jak ktoś leci w kulki i nie wysyła paczki to rzucać warnami jak kartami z rękawa, na podstawie opinii w dziale polecam/odradzam.

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 28 gru 2014, 23:25

Tighe pisze:Jak już każdy piszę swoje 3 grosze to też dorzucę swoje.

Z tym faworyzowaniem to trochę bezsens bo wątpię że akurat zieloni robią interesy na tych aukcjach... ale z dodawaniem na czas to faktycznie śmiech na sali, powinien być wyznaczony jeden/dwóch zielonych od działu kupię/sprzedam którzy w miarę na bieżąco będą to wszystko ogarniać. No i ten wymóg do linku na olx to też śmiech na sali bo konto zakładają tam nawet oszuści.

Powinno być beż żadnych akceptowań tylko dodajesz to się pojawia, potem egzekwowane jest przez zielonego, a jak ktoś leci w kulki i nie wysyła paczki to rzucać warnami jak kartami z rękawa, na podstawie opinii w dziale polecam/odradzam.

Dokładnie, może by wyznaczyć konkretne osoby odpowiedzialne za dział ogłoszeń? i zrezygnować z linku do olx bo to na prawdę czasem śmiech na sali... nie daje to żadnej pewności co do zakupionego towaru. owszem, jeżeli ktoś chce to można dodać link do ogłoszenia zewnętrznego, ale nie powinno być to koniecznością, tylko w przypadku braku takiego odnośnika powinno być więcej informacji zawartych w ogłoszeniu na forum.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 28 gru 2014, 23:26

Jak ktoś coś tu wystawia to musi dodać ogłoszenie w innym serwisie, więc zawsze można przeczesywać często serwisy ogłoszeniowe i po problemie.

Zresztą ile jest osób, które oddają rarytasy za cenę tak niską, że sprzedają się one na pniu.
Wertyn pisze:olx bo to na prawdę czasem śmiech na sali... nie daje to żadnej pewności co do zakupionego towaru
Ale jest jakiś dowód jak pójdzie się na policje albo później trzeba się sądzić. A tak ogłoszenia na forum znikają bezpowrotnie po 30 dniach.

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 28 gru 2014, 23:31

Wertyn pisze:olx bo to na prawdę czasem śmiech na sali... nie daje to żadnej pewności co do zakupionego towaru
Ale jest jakiś dowód jak pójdzie się na policje albo później trzeba się sądzić. A tak ogłoszenia na forum znikają bezpowrotnie po 30 dniach.[/quote]

a nie można by tego jakoś przenosić do archiwum?

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 28 gru 2014, 23:31

z olx jest taki problem ze do 10 ogloszen jest bezplatnie..a powyzej trzeba wykupywac ogloszenia.po co dorabiac innych przymusem linku zewnetrznego.czy link zewnetrzny to tyko olx i allegro czy ebay czy rowniez ogloszenie dane na innym portalu?np na fejsie w grupie stworzonej w celu wymiany sie czy tez sprzedazy czesci?czy wystawienie linku w lokalnej gazetce internetowej jest rowniez akceptowalne?panowie adm my naprawde sie nie czepiamy tylko probujemy wynalezc jakies ensowne dla wszystkich rozwiazanie..i nei piszcie prosze ze to jest sensowne bo wam tak wygodnie..bo glosy tutaj swiadcza ze jednak cos mozna by zmienic..dziekuje.. v:)

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 28 gru 2014, 23:31

ja tam za olx jestem...było to wyjasniane, akurat to jest wg. mnie OK

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 28 gru 2014, 23:34

panowie panowie..niech zasady zostana te same.ale niech adm ma troche zaufania do ludzi..i pozwoli im samym wystawiac ogloszenia..skoro teraz moder moze kazde przegladac to i pozniej moze je przejzec kazde i niewlasciwe usunac..mowiac inaczej?cemu restrykcje maja dotykac tych ktorzy regulamin znaja i sie do niego stosuja?ktos bedzie nagminnie naduzywal zaufania adm to wylaczycie mu dzial gielda i tyle..przeciez to proste...

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 28 gru 2014, 23:35

Rychu82 pisze:ja tam za olx jestem...było to wyjasniane, akurat to jest wg. mnie OK

niby tak tylko jak napisał kolega wyżej olx.pl ma do 10 bezpłatnych ogłoszeń. a np. ogłoszenia. trójmiasto.pl i inne pokrewne mogą mieć nieskończoną ilość dozwolonych ogłoszeń z tym, ze w ich regulaminie jesy napisane, ze nie biorą odpowiedzialności za wystawiane przedmioty itp.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 28 gru 2014, 23:38

panowie poprostu po co robic ta sama robote 3-4 razy?wystaw tam wystaw tu wystaw jeszcze tam..po co?mneijc zasu posiwecam na to to moge to taniej sprzedac klubowiczom..bede siedzial po kilka godzin w tgodniu zeby ogarniac kilkadziesiat czyli np 14 ogloszen ale pisanych w kilkaunastumiejscach to odbije sie to na cenie..

[ Dodano: 2014-12-28, 23:39 ]
pozatym..my tutaj sobie szczekamy warczemy a na koncu adm i tak powie ze pozostaje bez zmian.:)o duuza flaszke sie zaloze ze tak bedzie..

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 28 gru 2014, 23:45

dlatego pisałem o tym, żeby zmienić trochę regulamin i wyznaczyć osoby odpowiedzialne np. tylko za dział ogłoszeń. i do tego jeżeli ktoś nie chce/nie ma czasu na dodawanie ogłoszeń na portalach zewnętrznych to powinno sie od niego wymagać np. większej ilości zdjęć i dokładniejszego opisu sprzedawanego przedmiotu

[ Dodano: 2014-12-28, 23:53 ]
i jeżeli ktoś okaże się oszustem to po prostu zablokować mu możliwość dodawania ogłoszeń na forum.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”