[B4 1.9 1Z] TVN Turbo. Będzie Pan/Pani zadowolony.
A mnie zastanawia dlaczego nie ujawniają nazw owych warsztatów,rozumiem zasłonięte twarze bo ochrona danych osobowych.Ale nazwy warsztatów powinny być pokazane jako przestroga dla innych ewentualnych klientów.
Co do umiejętności naszych pseudo mechaników to temat rzeka a śmiem przypuszczać ze z upływem lat będzie jeszcze gorzej :cry:
Co do umiejętności naszych pseudo mechaników to temat rzeka a śmiem przypuszczać ze z upływem lat będzie jeszcze gorzej :cry:
wujo1 ma rację <ok>
sam chodziłem do technikum samochodowego i co??? gdybym sam nie próbował czegoś przy samochodach to byłby naprawdę ciężko, żebym coś w ogóle umiał. Niestety poziom kształcenia jest na poziomie ''robienia młotków'' i innych temu podobnych... taka prawda, że gdyby nie to forum i chwile spędzone w warsztacie kolegi to bym większość napraw umiał tylko w teorii... a teraz dzięki kolegom nauczyłem się chcoaiżby korzystać z vag`a za co bardzo dziękuję <ok>
sam chodziłem do technikum samochodowego i co??? gdybym sam nie próbował czegoś przy samochodach to byłby naprawdę ciężko, żebym coś w ogóle umiał. Niestety poziom kształcenia jest na poziomie ''robienia młotków'' i innych temu podobnych... taka prawda, że gdyby nie to forum i chwile spędzone w warsztacie kolegi to bym większość napraw umiał tylko w teorii... a teraz dzięki kolegom nauczyłem się chcoaiżby korzystać z vag`a za co bardzo dziękuję <ok>
Z własnego doświadczenia wam powiem że jakbym nie miał zainteresowania elektryką i nie rozdłubał samochodu już z 5 razy o autach kolegów nie wspominając to bym nie wiedział co zrobić jak się żarówka w zegarach nie świeci.
Co do serwisowych i warsztatowych majstrów to po ilości aut w których coś robiłem nie wspominając o kilkudziesięciu dłubanych nowych samochodach marki toyota i to hybrydowych to mógłbym własny program nagrywać pt. "Kto to panu tak spi....olił".
To jak kompletnie banalne rzeczy można w aucie źle zrobić, naprawić, wyregulować czy zamontować przechodzi ludzkie pojęcie.
Czasami mam wrażenie że cwaniak z BMW co się zatrzyma i postoi przed maską jakiejś fajnej laski co jej auto zdechło to lepiej niż przeciętny mechanik samochodowy.
Co do serwisowych i warsztatowych majstrów to po ilości aut w których coś robiłem nie wspominając o kilkudziesięciu dłubanych nowych samochodach marki toyota i to hybrydowych to mógłbym własny program nagrywać pt. "Kto to panu tak spi....olił".
To jak kompletnie banalne rzeczy można w aucie źle zrobić, naprawić, wyregulować czy zamontować przechodzi ludzkie pojęcie.
Czasami mam wrażenie że cwaniak z BMW co się zatrzyma i postoi przed maską jakiejś fajnej laski co jej auto zdechło to lepiej niż przeciętny mechanik samochodowy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Co racja to racja Niektórym pseudo naprawiaczom i wymieniaczom powinno się albo ręce ucinać lub kastrować za wykonaną robotę. Wszystko oczywiście z autopsji Też jak wielu z kolegów na forum dużo usterek staram się sam ogarnąć. Mechanik to tylko zaufany człowiek co jest niewiele starszy ode mnie i nie wpuści mnie w maliny Ciężko dziś o kogoś naprawdę uczciwego co na zbędne koszta nie naciągnie
Medal ma dwie strony. Wyjadacze nie chcą mieć konkurencji ... tak jakby byli w stanie całą robotę tego świata wziąć na siebie. Po drugie - co do ASO, to każdy mechanik pewnie sam odpowiada za spieprzoną robotę, więc się zabezpieczają przed ew. babolami praktykantów i tutaj akurat ich rozumiem zgodnie ze staropolskim przysłowiem : "Panie, to nie są tanie rzeczy"matysns pisze:Praktyki w salonie samochodowym na serwisie niczego nie pozwalają dotknąć każdy robi swoje a ty jak jesteś ciekawy czegoś możesz tylko się przyglądać. Jak nie chciałeś to dawali ci samochody do mycia przed odbiorem klienta. I jak tu cokolwiek się nauczyć. Nie mówiąc o nowościach montowanych w nowych autach.
-
- Forum Audi 80
To samo tyczy się mechaników w branży lpg. Jak można wstawić komuś wąż ogrodowym do sekwencji ? Pominę już fakt wkładania Alaski do mocy rzędu 150 i więcej koni a wiercenie kolektora po najmniejszej linii opory byle łatwiej nie ważne, że zawory się wypalą. A naszą warsztatową perełką jest punto w przewodami z listwy do kolektora uwaga 55cm każdy...
witaj w klubie. ja też chodziłem a kilka miesięcy temu pokazałem swojemu byłemu nauczycielowi że wiem więcej od niego jak u znajomego w corsie szukali ABS godzine czasu a ja go znalazłem w minute jednym zdaniem powiedziałem, żeby zamiast w kompie szukac niech sprawdzi pompę i co ABS-u nie było :mrgreen:Wertyn pisze:sam chodziłem do technikum samochodowego i co
a w moim mieście to w żadnym warsztacie jeszcze auta nie miałem i mieć nie będę mam znajomego mechanika gościu około 50lat ale robimy razem i wszystko widzę co jest robione.
a tak nawiasem to zwróćcie uwagę na sklepy z częściami bo też pchają badziew.
Jarewa, to ty jeszcze wybitnych nie widziałeś u nas jest jeden sklep kupują droższe i tańsze części i podmieniają już się z tym dwa razy spotkałem albo wyjmują z paczki jak klient chce kupić. to akurat wiem z własnej autopsji.
P.S. a o gazownikach u nas to już w ogóle bez komentarza po tym jak miałem miazge 323 1.7D i gościu szukał aparatu zapłonowego bo miała za duże obroty.
P.S. a o gazownikach u nas to już w ogóle bez komentarza po tym jak miałem miazge 323 1.7D i gościu szukał aparatu zapłonowego bo miała za duże obroty.
w ktorym odcinku jest b4? szukalem na tvn player i z audikow tylko a3 i a4.
a co do mechanikow to sam sie nadzialem.. miam wstawic sprzeglo, chcialem kupic sam ale mechanior mowil ze ma znizki i kupi taniej mysle ok jak sie okazalo kupil ze szrotu wstawil pochodzilo tydzien i kobiec , znow do niego i niby oddal na gwarancji a tak naprawde watawil kolejne uzywane..
od tego czasu wole patrzec na rece mechanikom a w miare mozliwosci robic sam
a co do mechanikow to sam sie nadzialem.. miam wstawic sprzeglo, chcialem kupic sam ale mechanior mowil ze ma znizki i kupi taniej mysle ok jak sie okazalo kupil ze szrotu wstawil pochodzilo tydzien i kobiec , znow do niego i niby oddal na gwarancji a tak naprawde watawil kolejne uzywane..
od tego czasu wole patrzec na rece mechanikom a w miare mozliwosci robic sam
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z