[ALL] Tanie OC na stare auta
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Ja tam nie place haraczy za NNW i inne sru tu tu tu... Trzeba tylko uwazac zeby sobie nie zrobi kuku wysiadajac z auta czy do niego wsiadajac .
Kiedys bylem taki, ze wykupowalem, OC, NW, AC... ale z perspektywy czasu i przejechanych KM i czasu powiem Wam, ze jak przychodzi co do czegom, to towarzystwom ubezpieczeniowym ciezko przychodzi wyplacanie gotowki, czy uregulowanie faktur.
Kiedys bylem taki, ze wykupowalem, OC, NW, AC... ale z perspektywy czasu i przejechanych KM i czasu powiem Wam, ze jak przychodzi co do czegom, to towarzystwom ubezpieczeniowym ciezko przychodzi wyplacanie gotowki, czy uregulowanie faktur.
-
- Forum Audi 80
nie mam pojęcia jak to wychodzi, może od zamieszkania zależy albo od daty uzyskania prawka. sprawdzałem w proamie to mi drożej niż w axie o jakieś 30zł wychodziłoDaMaGe pisze:ja mając 24/25 lat i samochód na siebie dwa lata temu w PROAMA płaciłem niecałe 280zł, w zeszłym roku 340zł z groszami ... za diesla pojemność 1.9.pkrr pisze:ja się starzeję a axa mi z roku na rok podwyższa o 10zł mimo że łączny rabat to chyba 72 czy 82% :evil:
obecenie 370
-
- Forum Audi 80
wiek 25 lat, prawo jazdy od 2008 roku ( pow. 5 lat ), bezwypadkowość, 60 % zniżek ...pkrr pisze:nie mam pojęcia jak to wychodzi, może od zamieszkania zależy albo od daty uzyskania prawka. sprawdzałem w proamie to mi drożej niż w axie o jakieś 30zł wychodziłoDaMaGe pisze:ja mając 24/25 lat i samochód na siebie dwa lata temu w PROAMA płaciłem niecałe 280zł, w zeszłym roku 340zł z groszami ... za diesla pojemność 1.9.pkrr pisze:ja się starzeję a axa mi z roku na rok podwyższa o 10zł mimo że łączny rabat to chyba 72 czy 82% :evil:
obecenie 370
polecam zakupy polis przez internet pomijając agencje ubezpieczeniowe, zawsze to dodatkowe % zniżek, płatność naraz całości to też zawsze taniej niż ratalnie, 340 pln płaciłem w LIBERTY DIRECT ...
DaMaGe, ta liberty direct i ich walnięte pytania nie z tej beczki bez ładu i składu poprzednie auto chciałem u nich ubezpieczyć ale pytaniami mnie powalili. :shock:
Napiszę w tym temacie żeby nie zakładać nowego ma drugi pojazd z 1989 roku i słyszałem że w niektórych towarzystwach jeśli go zarejestruje jako zabytek to jakieś zniżki dochodzą czy to prawda ??
Napiszę w tym temacie żeby nie zakładać nowego ma drugi pojazd z 1989 roku i słyszałem że w niektórych towarzystwach jeśli go zarejestruje jako zabytek to jakieś zniżki dochodzą czy to prawda ??
teo19aa pisze:DaMaGe, ta liberty direct i ich walnięte pytania nie z tej beczki bez ładu i składu poprzednie auto chciałem u nich ubezpieczyć ale pytaniami mnie powalili. :shock:
wystarczy opinia rzeczoznawcy jako auto historyczne, nie potrzebujesz `żółtych blach` ... musisz być także członkiem np PZMotu i w PZU masz wtedy jakieś dodatkowe zniżki ( 70 % ? ) ... chyba że coś się zmieniło od 3 lat, bo wtedy o to wypytywałem, ale papierkologia mnie zniechęciła ...