Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL B4] problem ze światłami mijania

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krys1994
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Krys1994 » 05 sty 2015, 22:20

Mi to wygląda na przekaźnik szyb. Widać obok bezpiecznik termiczny więc to raczej nie jest ten moduł.

Awatar użytkownika
krzys_33
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: krzys_33 » 06 sty 2015, 20:23

w takim razie musze poczekać do weekendu bo teraz brak czasu, albo bardziej za ciemno po pracy żeby coś więcej rozebrać i zobaczyć :)

[ Dodano: 2015-01-10, 22:10 ]
No więc nastał weekend i zabrałem się za moje światełka :)
Na wstępie wspomne że wymieniałem standardowe żarówki na zestaw HID-xenon... Wyczaiłem na jednej stronie jak podłączyć kabelki i wszystko mi zadziałało więc dziś się zabrałem do roboty,poszło jak spłatka ino na drugiej stronie po takim samym podłączeniu wyszedł taki sam efekt jak wcześniej opisany na standardowych żarówkach! ażeby było lepiej, to jak włącze światła mijania jest git, zmienie na postojowe to świeci lewa strona żaróweczka postojowa(teraz już LEDowa) zaś po prawej stronie świeci mi postojowa i xenon razem!! I żeby nie było że to już koniec to jak zpowrotem chcę włączyć światła mijania to lewea mi sie nie chce ju z zapalić!!!! Dopiero jak wyłącze świała całkiem i ponownie je załącze to świecą obie strony...
Normalnie nie wiem co za Elektromistrz działał przy mojej instalacji świtlnej...???
Jak teraz znowu znajdę chwilke to pokombinuje z podłączeniem kabelków po drugiej stronie i zobaczę czy uda mi się wyciosać jakieś lepsze rozwiazanie ;P
Pozdrówka dla forumowiczów :)

[ Dodano: 2015-04-22, 20:11 ]
Dziś była chwilka na poszukanie modułu do świateł DRL które prawdopodobnie robia u mnie cały ten cyrk...
Nadal nie wiem gdzie może być ten moduł i jak to zostało podłączone....

[ Dodano: 2015-04-26, 21:42 ]
Znalazłem na forum opis gościa, który nie wiem czy jeszcze tutaj zagląda więc zapytam i tutaj, cytuje z jego postu... "ps swiatla dzienne musza byc rozlaczone jesli chcemy xenon one dzialaja na zasadzie ze wlaczamy pozycje i po wlaczeniu zaplonu 50% napiecia idzie na swiatla mijania wiec jak tego nie odetniemy to uszkodzimy przetwornice dla scislosci przeoralem cala instalacje i sa to ori swiatla dzienne"
Jeśli tak jest to które kable i gdzie należy rozłaczyć bądż przełączyć?
dzięki ;-)

Laszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Laszek » 09 sty 2015, 17:55

Witam. Podpinam się pod temat mam audi 80 b3 i mam taki sam problem nie świeci mi lewa lampa mijania długie normalnie świecą i postojowe bezpieczniki sprawdzone kostka przy żarówce się trochę bawiłem i nic się nie zmieniło żarówkę tez wymieniłem z pracy wziąłem jeszcze jedna nowa i dalej to samo macie możne jakieś podpowiedzi gdzie szukać usterki??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
andrzejsz23
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: andrzejsz23 » 09 sty 2015, 21:39

Sprawdź miernikiem bądź próbówką czy prąd dochodzi do kostki przy lampie.

Laszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Laszek » 11 sty 2015, 21:11

Witam. Sprawdziłem miernikiem kostke. prąd dochodzi nie wiem czy nie będę musiał tego oddać w ręce jakiegoś majstra jeszcze mi się dzieje tak ze nie raz na początku jazdy nie chodzi mi obrotomierz czy to wszystko może być wina tego ze jest za mały akumulator? audi kupilem niedawno i nie zwracałem uwagi na akumulator nie padał ani nic a dziś zobaczyłem co jest pod osłona i tam jest 55ah

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
andrzejsz23
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: andrzejsz23 » 11 sty 2015, 21:14

Na benzyniaka ten akumulator powinien wystarczyć, także tu nie szukałbym przyczyny. Może coś w lampie nie styka. Bo skoro prąd dochodzi i żarówka jest dobra to musi świecić.

mario398
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Problem ze światłami

Post autor: mario398 » 11 mar 2015, 10:52

Witam. Mam problem ze światłami. Otóż gdy mam wyłączony zapłon i włączę obojętnie jaki kierunkowskaz to palą mi się światła mijania, tak samo jak włączę postojówki to też zapalają mi się mijania. A gdy mam włączony zapłon to kierunki działają normalnie a gdy zapale postojówki to włączają mi się mijania. O co tu chodzi ? :roll:

Mateusz1994
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mateusz1994 » 11 mar 2015, 15:01

Witam. Podejrzewam kolego że masz uszkodzone styki w "pająku" tj przełącznik zespolony czyli ten od migaczy świateł i wycieraczek. Podmień na inny i sprawdź czy usterka zniknie.
Wg mnie na 95% to właśnie przez niego.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
pniaku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pniaku » 12 kwie 2015, 10:07

Sorry za mały odkop, ale chciałem się dowiedzieć czy zlokalizowaliście ten problem ?
Mam podobnie(b4 avant), tylko, że w prawej lampie. Postojowe działają normalnie, długie działają, mijanie w prawej nie działa. Zmieniałem żarówki, sprawdzałem prąd, wszystko jest jak być powinno, a lampa nie świeci. Raz na jakiś czas działa. Dziwna sprawa :/

sokraal

Post autor: sokraal » 12 kwie 2015, 16:40

Prąd jest na kostce rozumiem, a mierzyłeś masą do kostki czy do nadwozia? Może masowy gdzieś się uchrzanił?

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 12 kwie 2015, 21:43

sokraal pisze:Prąd jest na kostce rozumiem, a mierzyłeś masą do kostki czy do nadwozia? Może masowy gdzieś się uchrzanił?
Jakby stracił masę to by długich nie było. Problem w styku na kostce albo żarówka. Jeszcze można podać plusa na krótko do kostki w ten sposób wyeliminuje się instalację.

Awatar użytkownika
pniaku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pniaku » 12 kwie 2015, 22:10

Szczerze mówiąc to teraz nie sprawdzałem napięcia(zrobiłem to jakiś miesiąc temu jak też nie było prawego mijania) no i po jakimś czasie sam nagle się pojawił bez jakiejkolwiek ingerencji. I był do dnia wczorajszego.. Zmieniłem żarówkę, bezpiecznik, bo nie miałem jak sprawdzić prądu tym razem. Długie działają.. Będę musiał wziąć miernik i znowu pomierzyć.. Ale tak się teraz zastanawiam. Padła mi też jakiś czas temu wycieraczka tylna na zespolonym. Czy brak światła może mieć jakiś związek z pająkiem ? Chociaż z drugiej strony jakby coś z nim było to by wgl mijania nie było w obydwóch lampach podejrzewam ?

sokraal

Post autor: sokraal » 13 kwie 2015, 00:06

Pająk raczej nie bo wtedy nie działały by oba światła. Na lewe i prawe światło mijania rozdziela się dopiero w skrzynce przed bezpiecznikami.
Jakby stracił masę to by długich nie było.
Tu masz rację są masowane razem. Pozostaje tylko uszkodzony przewód między skrzynką bezpieczników, a samą lampą albo żarówka czy kostka.

Awatar użytkownika
pniaku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pniaku » 13 kwie 2015, 18:53

Więc prąd dochodzi do tej kostki:
Obrazek
i tu się też kończy.

Pytanie: jak się powinno wyciągnąć tą kostkę? Powinny być druciki, i powinna się wysuwać, czy jest jakiś inny specjalny kniw do tego? Wszystko wskazuje na to,że ktoś ją skleił..

Edit, żeby było dokładnie wiadomo o jaką kostkę mi chodzi wrzucę dodatkowe zdjęcie:

Obrazek

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 13 kwie 2015, 20:12

Dokładnie tam jest zabezpieczenie takim drucikiem. Naciskasz i wysówasz. Z tej kostki idzie instalacja w lampę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl