[ALL B4] problem ze światłami mijania
w takim razie musze poczekać do weekendu bo teraz brak czasu, albo bardziej za ciemno po pracy żeby coś więcej rozebrać i zobaczyć
[ Dodano: 2015-01-10, 22:10 ]
No więc nastał weekend i zabrałem się za moje światełka
Na wstępie wspomne że wymieniałem standardowe żarówki na zestaw HID-xenon... Wyczaiłem na jednej stronie jak podłączyć kabelki i wszystko mi zadziałało więc dziś się zabrałem do roboty,poszło jak spłatka ino na drugiej stronie po takim samym podłączeniu wyszedł taki sam efekt jak wcześniej opisany na standardowych żarówkach! ażeby było lepiej, to jak włącze światła mijania jest git, zmienie na postojowe to świeci lewa strona żaróweczka postojowa(teraz już LEDowa) zaś po prawej stronie świeci mi postojowa i xenon razem!! I żeby nie było że to już koniec to jak zpowrotem chcę włączyć światła mijania to lewea mi sie nie chce ju z zapalić!!!! Dopiero jak wyłącze świała całkiem i ponownie je załącze to świecą obie strony...
Normalnie nie wiem co za Elektromistrz działał przy mojej instalacji świtlnej...???
Jak teraz znowu znajdę chwilke to pokombinuje z podłączeniem kabelków po drugiej stronie i zobaczę czy uda mi się wyciosać jakieś lepsze rozwiazanie ;P
Pozdrówka dla forumowiczów
[ Dodano: 2015-04-22, 20:11 ]
Dziś była chwilka na poszukanie modułu do świateł DRL które prawdopodobnie robia u mnie cały ten cyrk...
Nadal nie wiem gdzie może być ten moduł i jak to zostało podłączone....
[ Dodano: 2015-04-26, 21:42 ]
Znalazłem na forum opis gościa, który nie wiem czy jeszcze tutaj zagląda więc zapytam i tutaj, cytuje z jego postu... "ps swiatla dzienne musza byc rozlaczone jesli chcemy xenon one dzialaja na zasadzie ze wlaczamy pozycje i po wlaczeniu zaplonu 50% napiecia idzie na swiatla mijania wiec jak tego nie odetniemy to uszkodzimy przetwornice dla scislosci przeoralem cala instalacje i sa to ori swiatla dzienne"
Jeśli tak jest to które kable i gdzie należy rozłaczyć bądż przełączyć?
dzięki
[ Dodano: 2015-01-10, 22:10 ]
No więc nastał weekend i zabrałem się za moje światełka
Na wstępie wspomne że wymieniałem standardowe żarówki na zestaw HID-xenon... Wyczaiłem na jednej stronie jak podłączyć kabelki i wszystko mi zadziałało więc dziś się zabrałem do roboty,poszło jak spłatka ino na drugiej stronie po takim samym podłączeniu wyszedł taki sam efekt jak wcześniej opisany na standardowych żarówkach! ażeby było lepiej, to jak włącze światła mijania jest git, zmienie na postojowe to świeci lewa strona żaróweczka postojowa(teraz już LEDowa) zaś po prawej stronie świeci mi postojowa i xenon razem!! I żeby nie było że to już koniec to jak zpowrotem chcę włączyć światła mijania to lewea mi sie nie chce ju z zapalić!!!! Dopiero jak wyłącze świała całkiem i ponownie je załącze to świecą obie strony...
Normalnie nie wiem co za Elektromistrz działał przy mojej instalacji świtlnej...???
Jak teraz znowu znajdę chwilke to pokombinuje z podłączeniem kabelków po drugiej stronie i zobaczę czy uda mi się wyciosać jakieś lepsze rozwiazanie ;P
Pozdrówka dla forumowiczów
[ Dodano: 2015-04-22, 20:11 ]
Dziś była chwilka na poszukanie modułu do świateł DRL które prawdopodobnie robia u mnie cały ten cyrk...
Nadal nie wiem gdzie może być ten moduł i jak to zostało podłączone....
[ Dodano: 2015-04-26, 21:42 ]
Znalazłem na forum opis gościa, który nie wiem czy jeszcze tutaj zagląda więc zapytam i tutaj, cytuje z jego postu... "ps swiatla dzienne musza byc rozlaczone jesli chcemy xenon one dzialaja na zasadzie ze wlaczamy pozycje i po wlaczeniu zaplonu 50% napiecia idzie na swiatla mijania wiec jak tego nie odetniemy to uszkodzimy przetwornice dla scislosci przeoralem cala instalacje i sa to ori swiatla dzienne"
Jeśli tak jest to które kable i gdzie należy rozłaczyć bądż przełączyć?
dzięki
Witam. Podpinam się pod temat mam audi 80 b3 i mam taki sam problem nie świeci mi lewa lampa mijania długie normalnie świecą i postojowe bezpieczniki sprawdzone kostka przy żarówce się trochę bawiłem i nic się nie zmieniło żarówkę tez wymieniłem z pracy wziąłem jeszcze jedna nowa i dalej to samo macie możne jakieś podpowiedzi gdzie szukać usterki??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Witam. Sprawdziłem miernikiem kostke. prąd dochodzi nie wiem czy nie będę musiał tego oddać w ręce jakiegoś majstra jeszcze mi się dzieje tak ze nie raz na początku jazdy nie chodzi mi obrotomierz czy to wszystko może być wina tego ze jest za mały akumulator? audi kupilem niedawno i nie zwracałem uwagi na akumulator nie padał ani nic a dziś zobaczyłem co jest pod osłona i tam jest 55ah
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
[B4 2.0 ABT] Problem ze światłami
Witam. Mam problem ze światłami. Otóż gdy mam wyłączony zapłon i włączę obojętnie jaki kierunkowskaz to palą mi się światła mijania, tak samo jak włączę postojówki to też zapalają mi się mijania. A gdy mam włączony zapłon to kierunki działają normalnie a gdy zapale postojówki to włączają mi się mijania. O co tu chodzi ? :roll:
-
- Forum Audi 80
Sorry za mały odkop, ale chciałem się dowiedzieć czy zlokalizowaliście ten problem ?
Mam podobnie(b4 avant), tylko, że w prawej lampie. Postojowe działają normalnie, długie działają, mijanie w prawej nie działa. Zmieniałem żarówki, sprawdzałem prąd, wszystko jest jak być powinno, a lampa nie świeci. Raz na jakiś czas działa. Dziwna sprawa
Mam podobnie(b4 avant), tylko, że w prawej lampie. Postojowe działają normalnie, długie działają, mijanie w prawej nie działa. Zmieniałem żarówki, sprawdzałem prąd, wszystko jest jak być powinno, a lampa nie świeci. Raz na jakiś czas działa. Dziwna sprawa
Szczerze mówiąc to teraz nie sprawdzałem napięcia(zrobiłem to jakiś miesiąc temu jak też nie było prawego mijania) no i po jakimś czasie sam nagle się pojawił bez jakiejkolwiek ingerencji. I był do dnia wczorajszego.. Zmieniłem żarówkę, bezpiecznik, bo nie miałem jak sprawdzić prądu tym razem. Długie działają.. Będę musiał wziąć miernik i znowu pomierzyć.. Ale tak się teraz zastanawiam. Padła mi też jakiś czas temu wycieraczka tylna na zespolonym. Czy brak światła może mieć jakiś związek z pająkiem ? Chociaż z drugiej strony jakby coś z nim było to by wgl mijania nie było w obydwóch lampach podejrzewam ?
Pająk raczej nie bo wtedy nie działały by oba światła. Na lewe i prawe światło mijania rozdziela się dopiero w skrzynce przed bezpiecznikami.
Tu masz rację są masowane razem. Pozostaje tylko uszkodzony przewód między skrzynką bezpieczników, a samą lampą albo żarówka czy kostka.Jakby stracił masę to by długich nie było.
Więc prąd dochodzi do tej kostki:
i tu się też kończy.
Pytanie: jak się powinno wyciągnąć tą kostkę? Powinny być druciki, i powinna się wysuwać, czy jest jakiś inny specjalny kniw do tego? Wszystko wskazuje na to,że ktoś ją skleił..
Edit, żeby było dokładnie wiadomo o jaką kostkę mi chodzi wrzucę dodatkowe zdjęcie:
i tu się też kończy.
Pytanie: jak się powinno wyciągnąć tą kostkę? Powinny być druciki, i powinna się wysuwać, czy jest jakiś inny specjalny kniw do tego? Wszystko wskazuje na to,że ktoś ją skleił..
Edit, żeby było dokładnie wiadomo o jaką kostkę mi chodzi wrzucę dodatkowe zdjęcie: