[b3 1.6] zmiana silnika 1.6 - 1.8 a instalaja lpg
[b3 1.6] zmiana silnika 1.6 - 1.8 a instalaja lpg
Witam, posiadam Audi 80 B3 1.6 1988r i mam pytanie. Ostatnio zaczął nawalać mi silnik nie trzyma niskich obrotów, olej to śmietana i pije płyn chłodniczy. Chciałbym wymienić go na nowy, z tym że na 1.8 (wtrysk jednopunktowy). Czy instalacja z mojego starego silnika będzie bez problemu działać na tym silniku?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak będziesz wsadzał razem z mono-wtryskiem to będziesz musiał zmienić na mikser lpg dedykowany do monowtrysku.
Przełącznika nie musisz zmieniać bo pozycja wypalania benzyny nie będzie przeszkadzać. Jakbyś swapował z wtrysku na gaźnik to trzeba by dać przełącznik w funkcją wypalania benzyny z gaźnika.
Przełącznika nie musisz zmieniać bo pozycja wypalania benzyny nie będzie przeszkadzać. Jakbyś swapował z wtrysku na gaźnik to trzeba by dać przełącznik w funkcją wypalania benzyny z gaźnika.
chciałbym przełożyć właśnie z gaźnikiem, a on w chwili obecnej zaraz po odpaleiu chodzi ładnie cicho trzyma obroty ale 10min jazdy stoje np na czerwonym i zaczyna szaleć łącznie z gaśnięciem do tego czasem podczas jazdy wciskam sprzęgło obroty spadają a on gaśnie .
Czyli nie musiłbym wymieniać części jeśli chciałbym wsadzić ten 1.8 z wtryskiem i przełożyć wszystko do niego łącznie z gaźnikiem ? a orientuje się ktoś jak to wygląda z spalaniem w 1.8 i skrzynią bo mam 4biegową ? a teraz pali mi 8l ( 16zł na 100km prawie jak za darmo
Czyli nie musiłbym wymieniać części jeśli chciałbym wsadzić ten 1.8 z wtryskiem i przełożyć wszystko do niego łącznie z gaźnikiem ? a orientuje się ktoś jak to wygląda z spalaniem w 1.8 i skrzynią bo mam 4biegową ? a teraz pali mi 8l ( 16zł na 100km prawie jak za darmo